Filmul "Începutul", cu Leonardo DiCaprio, lider în box office-ul românesc de weekend

Filmul "Începutul/ Inception", de Christopher Nolan, a fost, pentru a doua oară consecutiv, lider al box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 266.542 de lei şi 14.484 de spectatori, informează Agenţia Champions.

55 afișări

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hoţ priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică a furtului de informaţii şi secrete preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă. Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în acelaşi timp să piardă tot ceea ce era mai important pentru el şi l-a transformat într-un fugar internaţional.Acum i se oferă o şansă să recapete tot ceea ce a pierdut. O ultimă misiune i-ar putea reda viaţa de dinainte dacă reuşeşte un lucru imposibil: opusul extracţiei de informaţii - implantarea lor în mintea cuiva.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat o premieră, "Salt", în care Angelina Jolie interpretează rolul unui agent CIA acuzat că spionează pentru Rusia. Acest film regizat de Phillip Noyce a generat încasări de 209.821 de lei şi a avut 12.368 de spectatori.

Pe locul al treilea s-a clasat premiera "Câini şi pisici: Răzbunarea lui Kitty Galore/ Cats and Dogs: The Revenge of Kitty Galore", cu încasări de 182.394 de lei şi 8.695 de spectatori. În film, pisicile şi câinii îşi unesc forţele pentru a lupta împotriva lui Kitty Galore, care doreşte să cucerească lumea.

Pe poziţia a patra s-a situat filmul de acţiune "Ultimul războinic al aerului/ The Last Airbender", cu încasări de 151.594 lei şi 6.741 de spectatori. În vremuri imemoriale, lumea e împărţită în patru naţiuni cu puteri egale: Tribul Apei, Regatul Pământului, Poporul Focului şi Nomazii Aerului. Timp de mii de ani, lumea a trăit în pace, până în ziua când Poporul Focului a început războiul. Singurul care ar fi putut să aducă pacea era Aang, un băieţel de numai 12 ani - Avatarul - care era încarnarea umană a Spiritului Lumii, singurul care putea controla toate cele patru elemente. Bazat pe serialul de animaţie TV produs de Nickelodeon, "Ultimul războinic al aerului" este primul capitol din lupta pentru supravieţuire a lui Aang.

Pe locul al cincilea s-a clasat o altă premieră, "Eroi de sacrificiu/ The Expendables", cu încasări de 150.211 lei şi 7.550 de spectatori. Filmul este regizat de Sylvester Stallone şi distribuit în România de MediaPro Distribution. Povestea este construită în jurul unei echipe periculoase de mercenari, cunoscută sub numele de "The Expendables", condusă de Barney Ross (Sylvester Stallone) şi din a cărei componenţă fac parte Lee Christmas (Jason Statham), Hale Ceasar (Terry Crews) şi un expert în armament. Aceştia sunt angajaţi de misteriosul domn Church (Bruce Willis) pentru a-l da jos pe generalul Garza, dictatorul insulei Corza de lângă Brazilia, care a devastat insula de peste douăzeci de ani. Deşi beneficiază de ajutorul unui traficant de armament, Tool, provocarea nu este atât de simplă pe cât părea.

În total, cinematografele din România au avut, în weekend, încasări de 1.200.279 de lei şi 62.976 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici