Filmul "Séraphine", marele câştigător al Premiilor César (Video)

Filmul "Séraphine" a fost marele câştigător şi marea surpriză a celei de-a 34-a ediţii a Premiilor César, acordate în cadrul unei gale derulată vineri noapte, pelicula adjudecându-şi şapte premii, inclusiv pe cele pentru cel mai bun film francez şi pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

18 afișări
Imaginea articolului Filmul "Séraphine", marele câştigător al Premiilor César (Video)

Actrița Yolande Moreau (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul César pentru cel mai bun film francez a fost înmânat de Sean Penn. Cea mai bună actriţă a fost aleasă Yolande Moreau, care interpretează, în "Séraphine", rolul unei artiste în declin. Filmul a mai fost distins cu premiul pentru cel mai bun scenariu original şi premiul pentru cele mai bune costume, alături de distincţiile pentru cea mai bună imagine, cele mai bune decoruri şi pentru cea mai bună muzică.

Premiul César pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat lui Jean-François Richet pentru filmul "Mesrine". De altfel, aceeaşi peliculă a mai primit încă două premii şi anume pe cel pentru cel mai bun actor în rol principal, acordată lui Vincent Cassel, şi premiul pentru cel mai bun sunet.

Premiul pentru cel mai bun film străin a fost acordat peliculei lui Ari Folman, "Vals cu Bashir".

Premiul la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" i-a fost acordat lui Jean-Paul Roussillon pentru prestaţia din "Un conte de Noël", în timp ce premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a fost adjudecat de către Elsa Zylberstein din filmul "Il y a longtemps que je t'aime". Filmul regizat de Philippe Claudel a primit, de asemenea, şi premiul pentru cel mai bun debut.

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a revenit peliculei distinse cu Palme d'Or la Cannes anul trecut, "În clasă / Entre les murs" de Laurent Cantet, în timp ce premiul pentru tânără speranţă masculină le-a fost acordat actorilor Marc-Andre Grondin şi Pio Marmai pentru "Le premier jour du reste de ta vie". Pe de altă parte, Sophie Reine a luat premiul pentru cel mai bun montaj pentru aceeaşi peliculă. Spre finalul serii, pelicula ş-a adăugat în palmares un al treilea César, premiul pentru tânără speranţă feminină, acordat lui Déborah François.

Premiul César pentru documentar scurtmetraj a fost adjudecat de către "Les plages d'Agnès" de Agnès Varda, iar premiul pentru scurtmetraj ficţiune a fost acordat filmului "Les miettes" de Pierre Pinaud.

În cadrul celei de-a 34-a ediţii a Premiilor César, actorul Dustin Hoffman a primit o distincţie pentru întreaga carieră. Aceasta i-a fost înmânată de către Emma Thompson, care este partenera lui în filmul "Last Chance Harvey".

Séraphine

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici