Filmul "Star Wars: The Last Jedi", al doilea cel mai bun debut în cinematografele nord-americane

"Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi" s-a situat, cu 220 de milioane de dolari, pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări la debutul în cinematografele nord-americane, transmite AFP.

3218 afișări
Imaginea articolului Filmul "Star Wars: The Last Jedi", al doilea cel mai bun debut în cinematografele nord-americane

Filmul "Star Wars: The Last Jedi", al doilea cel mai bun debut în cinematografele nord-americane

Al optulea film din franciza de succes "Star Wars" a obţinut încasări de 220 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografele din America de Nord. Filmul s-a situat astfel şi pe primul loc în box office-ul nord-american de la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit companiei Exhibitor Relations.

Lider în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografele nord-americane este tot un lungmetraj din seria "Star Wars", "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care a avut încasări de 247,9 milioane de dolari la lansarea din 2015.

Regizorul filmului, Rian Johnson, a declarat înainte de lansare că noul lungmetraj "Star Wars" se va concentra pe modul în care Rey (interpretată de Daisy Ridley) învaţă şi înţelege conexiunea sa cu Forţa. Din distribuţie fac parte actori precum Mark Hamill (Luke Skywalker), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Benicio del Toro (DJ), Andy Serkis (Snoke), Adam Driver (Kylo Ren).

Carrie Fisher este prezentă în acest film, în rolul prinţesei Leia. Actriţa a filmat toate scenele în care urma să apară înainte de moartea sa bruscă, din decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani.

Scenariul este semnat de Rian Johnson şi George Lucas.

Compania Disney, producătorul filmului, a anunţat deja o nouă trilogie "Star Wars", în afara părţii a noua a seriei, care va fi lansată în 2019.

În box office-ul nord-american de weekend, pe locul al doilea se situează animaţia "Ferdinand", de Carlos Saldanha, despre aventurile celebrului tăuraş cu inimă mare, care a avut încasări de 13 milioane de dolari de vineri până duminică.

Poziţia a treia în top este ocupată tot de o animaţie, "Coco", de Lee Unkrich şi Adrian Molina, cel mai recent film al studiourilor Pixar (Disney), care a avut încasări de 10 milioane în weekend.

Poziţia a patra aparţine filmului "Minunea/ Wonder", de Stephen Chbosky, cu Julia Roberts, Owen Wilson şi Jacob Tremblay, care a avut încasări de 5,4 milioane de dolari, fiind urmată în top de lungmetrajul cu supereroi "Liga dreptăţii/ Justice League", de Zack Snyder, cu 4,2 milioane de dolari.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de "Tata în război cu ... tata 2/ Daddy's Home 2", de Sea Anders (3,8 milioane de dolari), "Thor: Ragnarok", de Taika Waititi (2,9 milioane de dolari), "The Disaster Artist", de James Franco (2,8 milioane de dolari), "Crima din Orient Express/ Murder on the Orient Express", de Kenneth Branagh (2,5 milioane de dolari) şi "Lady Bird", de Greta Gerwig (2,1 milioane de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici