Filmul "Umbre întunecate", cu Johnny Depp, apare şi în România. Când va avea premiera

Filmul "Dark Shadows/ Umbre întunecate", o comedie neagră în regia lui Tim Burton şi cu o distribuţie de excepţie formată din Johnny Depp, Michelle Pfeifer şi Helena Bonham Carter, are premiera pe marile ecrane româneşti pe 25 mai.

925 afișări
Imaginea articolului Filmul "Umbre întunecate", cu Johnny Depp, apare şi în România. Când va avea premiera

Filmul "Umbre întunecate", cu Johnny Depp, apare şi în România. Când va avea premiera (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

În anul 1752, Joshua şi Naomi Collins părăsesc oraşul Liverpool, împreună cu fiul lor Barnabas (Johnny Depp), navigând spre o nouă viaţă în America,  informează MediaPro Distribution.

Însă nici măcar peste ocean nu aveau să scape de blestemul care s-a abătut asupra familiei lor. Douăzeci de ani mai târziu, Barnabas avea lumea la picioare sau cel puţin oraşul Collinsport din Maine. Stăpân al conacului Collinwood, Barnabas este bogat, puternic şi un veritabil playboy, cel puţin până în momentul în care comite grava greşeală de a-i frânge inima vrăjitoarei Angelique Bouchard.

Blestemul ei este unul necruţător pentru că îl condamnă pe Barnabas la o soartă mai nedreaptă chiar decât moartea: îl transformă în vampir, pentru a-l îngropa de viu. Două secole mai târziu, Barnabas este eliberat din mormânt şi se aventurează într-o foarte diferită lume a anului 1972. Se întoarce la conacul Collinwood doar pentru a constata ca măreaţa lui reşedinţă de odinioară a fost lăsată în paragină. Descendenţii disfuncţionali ai familiei Collins nu sunt nici ei prea departe, fiecare ascunde câte un secret întunecat, iar comportamentul lor este dincolo de abilităţile oricărui psihiatru.

Scenariul filmului "Umbre întunecate", regizat de Tim Burton, este scris de Seth Grahame-Smith, după o poveste de John August şi Grahame-Smith, având la bază serialul de televiziune omonim creat de Dan Curtis.

Producători sunt laureaţii premiilor Oscar Richard D. Zanuch ("Alice in Wonderland", "Driving Miss Daisy"), Graham King ("Rango", "The Departed"), cât şi Johnny Depp, Christi Dembrowski şi David Kennedy.

Echipa de creaţie din spatele camerelor de filmare îi include pe directorul de imagine Bruno Delbonnel, scenograful şi directorul de costume premiaţi cu Oscar Rick Heinrichs ("Sleepy Hollow") şi Colleen Atwood ("Alice in Wonderland") şi pe editorul de montaj Chris Lebenzon. Coloana sonoră a filmului a fost creată de celebrul compozitor Danny Elfman, de patru ori nominalizat la premiile Oscar, pentru "Milk", "Big Fish", "Men in Black" şi "Good Will Hunting".

Din 25 mai, MediaPro Distribution prezintă filmul "Umbre întunecate" în cinematografele CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Lotus (Oradea), Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanţa, Tulcea şi Braşov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iasi, Constanţa, Piteşti, Sun Plaza, Timisoara, Târgu-Mureş), Cortina (Oradea), Florin Piersic (Cluj), Patria (Craiova şi Bucureşti), Premiera (Ploieşti), Cinema ,"Eugen Ionescu" (Slatina), Cinema Arta (Târgu Mureş), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Glendale (Bucureşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici