Firma de haine înfiinţată de Bono are datorii de 9 milioane de dolari

Edun, compania de articole vestimentare înfiinţată de Bono şi de soţia sa, Ali Hewson, a înregistrat pierderi de peste 9 milioane de dolari în anul 2009, informează contactmusic.com.

71 afișări
Imaginea articolului Firma de haine înfiinţată de Bono are datorii de 9 milioane de dolari

Firma de haine înfiinţată de Bono are datorii de 9 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bono, solistul trupei U2, şi soţia sa, Ali Hewson, au înfiinţat brandul Edun în 2005, pentru a stimula investiţiile pe continentul african, cuplul irlandez susţinând, totodată, impunerea unor principii etice şi a unor materiale ecologice în industria modei.

Datoriile din 2009 ale companiei sunt cu 90% mai mari decât cele înregistrate în 2008, potrivit unor documente publicate de tabloidul britanic The Sun.

Grupul de lux LVMH, care deţine brandul de şampanie Moet şi casa de modă Louis Vuitton, a cumpărat în 2009 un număr important de acţiuni în cadrul companiei Edun.

Rockerii irlandezi din trupa U2, care au încasat peste 130 de milioane de dolari din turneul lor mondial "360°" şi din alte contracte comerciale, în perioada iunie 2009 - iunie 2010, s-au clasat pe prima poziţie în topul Forbes al muzicienilor cu cele mai mari venituri pe plan mondial anul trecut.

Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici