Flea, basistul trupei Red Hot Chili Peppers, îşi lansează autobiografia

Flea, basistul trupei americane Red Hot Chili Peppers, va lansa un album de memorii, în care va relata diverse evenimente din viaţa sa, începând din copilărie şi până la maturitate, când a dobândit statutul de superstar al muzicii rock.

105 afișări
Imaginea articolului Flea, basistul trupei Red Hot Chili Peppers, îşi lansează autobiografia

Flea, basistul trupei Red Hot Chili Peppers, îşi lansează autobiografia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul american, care, în ultimii ani, a înfiinţat o trupă nouă, alături de Damon Albarn de la Blur şi de Thom Yorke de la Radiohead, a început deja să lucreze la această biografie, după ce a semnat un contract cu editura Grand Central Publishing. Volumul nu are deocamdată o dată de lansare, informează site-ul revistei New Musical Express.

Colegul său din trupa Red Hot Chili Peppers, solistul Anthony Kiedis, şi-a lansat şi el autobiografia, intitulată "Scar Tissue", în anul 2004.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul revistei Time, în acest volum de memorii, "Flea va relata diverse povestiri din viaţa sa dinamică şi intensă, de la copilăria «normală» petrecută în suburbiile New York-ului şi până la viaţa boemă din Los Angeles alături de tatăl lui vitreg, care era muzician de jazz", dar şi câteva relatări despre "viaţa lui de tânăr rebel de pe străzile din Los Angeles".

La începutul acestui an, trupa Red Hot Chili Peppers a fost subiectul a 53 de plângeri după ce membrii grupului californian au cântat fără tricouri în timpul galei Super Bowl. Acele reclamaţii au fost adresate Comisiei federale pentru comunicaţii, organismul care reglementează transmisiunile de radio şi televiziune din Statele Unite. Una dintre reclamaţii făcea referire la un alt incident controversat, produs în 2004, când un sân al cântăreţei Janet Jackson a fost arătat în direct de televiziunea americană tot în timpul galei Super Bowl.

După evoluţia lor alături de Bruno Mars în pauza finalei campionatului de fotbal american, rockerii de la Red Hot Chili Peppers au recunoscut că, din motive tehnice, instrumentele lor nu au fost conectate la instalaţia de sunet de pe MetLife Stadium din New Jersey şi că au mimat partea instrumentală din acel concert.

Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bass) şi Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) şi continuând cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006) şi "I'm with You" (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, şi a câştigat şapte premii Grammy.

Trupa americană a susţinut un concert şi în România, pe 31 august 2012, la Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici