Fleetwood Mac s-a reunit în formulă completă şi va susţine un turneu nord-american

Grupul rock Fleetwood Mac s-a reunit în formulă completă, odată cu revenirea în rândul formaţiei a cântăreţei Christine McVie, şi a ajunţat joi că va susţine un turneu nord-american, care va include 34 de show-uri în 33 de oraşe, începând din luna septembrie.

84 afișări
Imaginea articolului Fleetwood Mac s-a reunit în formulă completă şi va susţine un turneu nord-american

Fleetwood Mac s-a reunit în formulă completă şi va susţine un turneu nord-american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fleetwood Mac a revenit în formulă completă", se afirmă într-un mesaj publicat pe site-ul fleetwoodmac.com, în care se precizează faptul că noul turneu al grupului american, intitulat "On The Show", va debuta pe 30 septembrie la Minneapolis şi va continua apoi în marile oraşe americane şi canadiene.

După 16 ani de absenţă, Christine McVie (voce, clape), în vârstă de 70 de ani, a revenit în cadrul acestui grup celebru american, înfiinţat în 1967 de Mick Fleetwood şi de fostul ei soţ, John McVie, cărora li s-au alăturat în 1975 Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Christine McVie, care a compus numeroase piese pentru grup, a cântat până în prezent de puţine ori alături de Fleetwood Mac şi a făcut-o întotdeauna doar în turnee.

Potrivit revistei Rolling Stone, grupul a compus în ultimele luni câteva piese noi, însă nu intenţionează să lanseze un album nou înainte de încheierea acestui turneu nord-american.

Trupa rock britanico-americană Fleetwood Mac a cunoscut numeroase schimbări de componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a trupei nu a durat mai mult de doi ani. Perioadele de succes ale trupei au fost cea de blues, de la sfârşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi cea dintre anii 1975 - 1987, când grupul a adoptat numeroase influenţe pop.

Grupul Fleetwood Mac a vândut de-a lungul anilor circa 120 de milioane de albume pe plan mondial. Grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici