Florin Bogardo a fost înmormântat

Muzicianul Florin Bogardo a fost înmormântat luni, la cimitirul Bellu Catolic din Capitală, în prezenţa a câteva zeci de persoane, membri ai familiei şi admiratori.

510 afișări
Imaginea articolului Florin Bogardo a fost înmormântat

Florin Bogardo a fost înmormântat (Imagine: Mediafax Foto)

Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu Catolic în jurul orei 17.30.

Înaintea slujbei de înmormântare, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală a avut loc o slujbă în memoria artistului, la care au participat, printre alţii, Stela Enache, soţia acestuia, şi compozitorul Horia Moculescu.

Tot luni, admiratorii au putut să îi aducă lui Florin Bogardo un ultim omagiu, la sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, unde a fost depus trupul neînsufleţit al artistului.

Printre aceştia s-au numărat Adrian Iorgulescu, Horia Moculescu, Cornel Fugaru şi Eva Kiss.

"Este un moment de doliu, nu numai pentru muzica românească, ci şi pentru întreaga cultură românească", a declarat Adrian Iorgulescu, într-o scurtă cuvântare ţinută cu acest prilej.

"L-am cunoscut când eram pe băncile liceului, prin intermediul pieselor sale. Am admirat nu numai calităţile sale muzicale", a mai spus Iorgulescu.

"Era tot timpul în afara conflictelor, în afara meschinăriilor, era un suflet-suveran", a completat fostul ministru.

La sediul UCMR au mai venit, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Florin Bogardo, realizatorul de radio Titus Andrei şi compozitorul Virgil Popescu.

Muzicianul român Florin Bogardo, cunoscut pentru muzica de pe coloanele sonore ale unor filme precum "Liceeni" şi "Declaraţie de dragoste", a decedat, sâmbătă, la vârsta de 67 de ani.

Potrivit apropiaţilor familiei compozitorului, acesta a încetat din viaţă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, în urma unui infarct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici