FOCUS: Juanes a concertat la Bucureşti pentru aproximativ 3.000 de spectatori

În ultimii ani, muzica pop latino a fost inundată de o mare de indivizi macho cărora de multe ori le-a lipsit simţul ridicolului, însă miercuri seara, cântăreţul columbian Juanes a pus în scenă, la Sala Polivalentă din Bucureşti, un concert menit să spargă stereotipurile din jurul muzicii de gen.

57 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Juanes a concertat la Bucureşti pentru aproximativ 3.000 de spectatori

FOCUS: Juanes a concertat la Bucureşti pentru aproximativ 3.000 de spectatori

Show-ul, care a durat aproximativ o oră şi jumătate şi a fost susţinut în faţa unui public de circa 3.000 de spectatori, a fost deschis de un recital susţinut de Analia Selis, ce l-a avut ca invitat pe Cătălin Josan.

Juanes şi-a făcut intrarea pe scena din Capitală în jurul orei 21.15, câştigând încă de la primele acorduri simpatia publicului, care a fredonat alături de el versurile primei piese din concert - "A Dios Le Pido". El a continuat apoi cu ""No Creo en el Jamás", prima piesă de pe cel mai recent album al său "La Vida Es Un Ratico" (2007).

"Femeile cele mai frumoase din Europa se află aici", a decretat el, adresându-se măgulitor celor din public. Într-adevăr, greu putea rămâne neobservat faptul că scena pe care evolua era înconjurată de o mare de doamne şi domnişoare, care se unduiau pe ritmurile muzicii sale.

"Când închid ochii şi vă aud vocile, inima mea se înalţă", a mai spus artistul. "Este o adevărată onoare să fiu aici, alături de voi", a adăugat Juanes, înainte de a da drumul unei alte piese cunoscute - "Me Enamora".

Chiar dacă Juanes se remarcă printr-o oarecare detaşare de stilul latino consacrat de artiştii exponenţi ai genului, el demonstrează că totuşi nu îşi uită rădăcinile. "Când eram copil, tatăl şi fraţii mei m-au învăţat să ascult muzica folk - bolerouri, tangouri (...), apoi am crescut mare şi am descoperit că în afara Columbiei există Jamaica şi Bob Marley", a povestit muzicianul continuând cu o piesă ce îmbină muzica latino cu cea reggae - "La Paga".

După cum era uşor de ghicit, cel mai "caliente" moment al spectacolului a fost atunci când Juanes a interpretat piesa sa emblematică - "La Camisa Negra" -, pentru care cei mai mulţi dintre spectatori au coborât din tribunele de la Sala Polivalentă în arenă pentru a dansa.

"Sunteţi gata să cântaţi alături de mine?", i-a provocat columbianul pe cei din public, dându-le tonul înainte ca aceştia să preia refrenul - pare-se arhicunoscut - al melodiei, într-un cor plin de energie.

"Până data viitoare, vă mulţumesc", a spus el şi a ieşit din scenă. Bineînţeles, publicul, cu ropote de aplauze şi valuri de ţipete, l-a făcut pe Juanes să revină în lumina reflectoarelor pentru un bis.

Nu este o coincidenţă faptul că fostul chitarist heavy metal a devenit unul dintre cei mai bine vânduţi artişti de muzică latino în doar opt ani şi cu doar patru albume la activ. Pe durata show-ului de la Bucureşti, Juanes a oferit publicului român un concert bine echilibrat, care a îmbinat ritmurile latino cu riff-urile tăioase de chitară şi cu refrenele ce cântau puterea devastatoare a dragostei.

Cântăreţul, care se bucură de un succes şi o faimă binemeritate, nu degeaba este unul dintre cei mai proeminenţi exponenţi ai muzicii latine. Activismul său politic şi social, amestecat cu versurile cuceritoare, mai ales de inimi de tinere domnişoare, sunt reţete care reuşesc să mişte masele.

Cu toate acestea, muzica lui - care chiar dacă nu poate fi calificată drept seacă - te lasă cu impresia că lipseşte ceva. La 35 de ani, poate că este timpul ca Juanes să păşească într-un alt teritoriu muzical ce merită explorat.

Juanes şi-a început cariera artistică la vârsta de 15 ani, când a înfiinţat formaţia rock Ekhimosis, trupă ce a rămas unită timp de 12 ani, lansând cinci albume.

Cântăreţ, chitarist, producător, compozitor şi autor al versurilor tuturor cântecelor sale, el şi-a creat platforma artistică bazându-se pe ceea ce este mai important: muzica.

Pentru primul album, intitulat "Fijate Bien", a lucrat cu producătorii Argentinos Gustavo Santaolalla şi Anibal Kerpe. Deşi discul nu a stârnit numai reacţii pozitive, i-a deschis drumul lui Juanes. Cel de-al doilea LP solo al artistului , "Un Dia Normal", s-a bucurat de un succes deosebit în toată America Latină, ajungând discul latino cel mai vândut pe plan internaţional. Super-hitul "A Dios Le Pido" de pe acest album a făcut furori în toată lumea.

Al treilea său album, "Mi Sangre", a ieşit pe piaţă în 2004 şi cuprinde hituri precum "La Camisa Negra", "Nada Valgo Sin Tu Amor", "Volverte A Ver" sau "Para Tu Amor". Albumul a rămas timp de 12 săptămâni pe primul loc în topul Bilboard, cu piesele "Nada valgo sin tu amor" şi "Volverte a ver".

Cel de-al patrulea album Juanes, "La Vida Es Un Ratico", a apărut în octombrie 2007.

În România, Juanes a primit, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Discul de Platină pentru vânzările albumului "Mi Sangre" şi Discul de Aur pentru vânzările înregistrate de "La Vida Es Un Ratico", oferite de casa de discuri Universal Music România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici