Folk-metal din Kazahstan, la B'estfest Aftershock

Trioul de folk-metal Ulytau din Kazahstan va deschide B'estfest Aftershock, pe 5 iulie, când pe scena de la Romexpo din Bucureşti vor mai urca Holyhell, Thunderstorm, Trooper, Nexus şi headliner-ul Manowar.

29 afișări
Imaginea articolului Folk-metal din Kazahstan, la B'estfest Aftershock

Folk-metal din Kazahstan, la B'estfest Aftershock (Imagine: Emagic)

Formaţia Ulytau s-a înfiinţat în 2001, la iniţiativa producătorului Kydyrali Bolmanov, care dorea să creeze un nou stil de muzică. Rezultatul a impresionat publicul şi criticii deopotrivă: un melanj exotic de ritmuri muzicale tradiţionale şi sound-uri occidentale, impregnat de influenţa unor compozitori clasici precum Vivaldi, Paganini sau Bach. Cei trei membri ai ineditului proiect - Erzhan Alimbetov, Max Kichigin şi Nurgaysha Sadvakasova - reuşesc să îmbine perfect riff-urile de chitară electrică cu sonorităţile viorii, rezultatul fiind cu atât mai interesant cu cât celor două li se adaugă şi dombra, un instrument tradiţional cu două corzi, specific Kazahstanului.

Trupa, al cărei nume se traduce prin sintagma "muntele înalt", a reuşit să depăşească graniţele ţării în scurt timp de la debut, ajungând să concerteze până în prezent în numeroase ţări, printre care şi Germania, Marea Britanie, Polonia, China, Japonia, Turcia, Rusia şi chiar Statele Unite. Recomandată chiar de Joey DeMaio, liderul Manowar, Ulytau se va afla anul acesta pentru prima dată la Bucureşti, fiind cea mai recentă confirmare în line up-ul B'estfest Aftershock, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

Alături de Ulytau şi Manowar, afişul B'estfest 2009 mai cuprinde artiştii şi trupele:

1 iulie: The Killers, Patrice, White Lies şi Snails

2 iulie: Ayo, Moby, Polarkreis 18, Motorhead, Les Elephants Bizarres şi Grimus

3 iulie: Klaxons, AB4, Orbital, Alternosfera, Gabriela Cilmi şi Franz Ferdinand

4 iulie: Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Gravity Co, Looptroop Rockers, The Mood şi Persona

5 iulie: Holyhell, Trooper, Thunderstorm şi NeXuS, la Aftershock

Biletele pentru Ziua Zero (1 iulie) şi biletele de o zi (130 lei în perioada 20 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului şi la intrare), cele pentru Aftershock (100 lei şi 150 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă), precum şi abonamentele pentru 2, 3 şi 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua Diverta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici