Forest Whitaker a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru UNESCO

Actorul american Forest Whitaker a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru pace şi reconciliere din partea UNESCO, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc marţi, la Paris.

97 afișări
Imaginea articolului Forest Whitaker a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru UNESCO

Forest Whitaker, numit ambasador al bunăvoinţei pentru UNESCO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul american, celebru pentru interpretarea dictatorului ugandez Idi Amin în filmul "Ultimul rege al Scoţiei/ The Last King Of Scotland", a primit această onoare "ca o recunoaştere a angajamentului său umanitar şi artistic", se afirmă într-un comunicat emis de UNESCO, potrivit ntn24.com.

"Este o mare onoare pentru mine. Sunt norocos că am cunoscut aceste persoane, că am avut posibilitatea de a lucra cu ele, deoarece mulţi dintre ei fac o treabă atât de bună pe teren. Voi încerca să lucrez alături de ei, cu ei, în spatele lor, să le car bagajele, să fac tot ce pot pentru ca programele lor să funcţioneze", a declarat Forest Whitaker.

Actorul american este şi un renumit activist la Hollywood, care militează pentru diverse cauze, precum drepturile animalelor şi lupta contra abuzului de substanţe interzise.

Prin această numire, Forest Whitaker se alătură altor vedete care sprijină programele iniţiate de UNESCO, precum Nelson Mandela şi Pierre Cardin.

Forest Whitaker a câştigat premiul Oscar pentru rolul dictatorului ugandez Idi Amin din filmul "Ultimul rege al Scoţiei" (2006). El urmează să apară pe afişele filmelor "Hurricane Season", "Repossession Mambo", "Where the Wild Things Are" şi "My Own Love Song".

Totodată, actorul american urmează să joace, să regizeze şi să fie coscenaristul filmului "What a Wonderful World", o peliculă biografică despre legenda muzicii jazz Louis Armstrong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici