Fostul cumnat al cântăreţei Jennifer Hudson, declarat vinovat de comiterea unui triplu asasinat

William Balfour, fostul cumnat al cântăreţei şi actriţei Jennifer Hudson, a fost găsit vinovat de un tribunal din statul american Illinois, în cadrul unui proces în care a fost acuzat de asasinarea a trei membri din familia artistei, în 2008.

147 afișări
Imaginea articolului Fostul cumnat al cântăreţei Jennifer Hudson, declarat vinovat de comiterea unui triplu asasinat

Fostul cumnat al cântăreţei Jennifer Hudson, declarat vinovat de comiterea unui triplu asasinat (Imagine: Shutterstock)

William Balfour, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit vinovat de pătrunderea prin efracţie în casa familiei Hudson şi de asasinarea - prin împuşcare - a mamei cântăreţei, Darnell Donerson, în vârstă de 57 de ani, a fratelui ei Jason Hudson, în vârstă de 29 de ani, şi a nepotului Julian King, în vârstă de şapte ani. William Balfour riscă pedeapsa de închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

Jennifer Hudson, prezentă în sală în momentul pronunţării verdictului, a părăsit tribunalul fără să dea declaraţii.

Într-o declaraţie de presă emisă ulterior, Jennifer Hudson şi sora ei Julia Hudson - care era căsătorită cu Balfour în momentul producerii triplului asasinat, dar care a divorţat ulterior de acesta - au ţinut să mulţumească procuraturii şi poliţiei din Chicago, dar şi persoanelor care au depus mărturie în acest proces.

"Am simţit dragostea şi sprijinul oamenilor din lumea întreagă şi suntem foarte recunoscătoare. Vrem să extindem rugăciunile noastre de la familia Hudson către familia Balfour. Am suferit cu toţii pierderi teribile în această tragedie", au declarat surorile Hudson.

Jennifer Hudson a fost prezentă în tribunalul din Chicago în toate cele 11 zile cât a durat acest proces: "Una dintre victime a fost mama mea. Dacă eu aş fi fost victima, ea ar fi venit aici în fiecare zi. Voi veni aici în fiecare zi", a declarat artista americană.

Juraţii americani au avut nevoie de trei zile de deliberări pentru a ajunge la un verdict, întrucât trei dintre ei nu erau convinşi de natura circumstanţială a dovezilor care îl acuzau pe Balfour.

William Balfour a vrut să îşi acopere urmele, şi-a schimbat hainele de trei ori în ziua în care s-a produs triplul asasinat şi a contactat câţiva dintre prietenii săi, încercând să îşi creeze un alibi. Desfăşurarea cronologică a evenimentelor din acea zi a fost reconstituită de procuratura americană cu ajutorul înregistrărilor telefonice, a imaginilor oferite de câteva camere de supraveghere şi a declaraţiilor martorilor.

Motivul crimei ar fi fost gelozia acuzatului faţă de soţia sa, Julia Hudson, pe care a ameninţat-o de multe ori, spunând că o va ucide, după ce îi va ucide familia, au declarat câţiva dintre martorii acuzării.

Traficant de droguri, William Balfour s-a înarmat cu un pistol de calibrul 45 de milimetri pe care l-a furat de la Jason Hudson, care făcea şi el uneori trafic de droguri.

Avocatul apărării a afirmat în acest proces că o terţă persoană, cu care Jason Hudson ar fi avut o altercaţie în cadrul unei tranzacţii cu droguri, ar fi comis triplul asasinat.

Avocata Amy Thompson, care a asigurat apărarea lui Balfour în acest proces, a spus că intenţionează rejudecarea cazului, în cadrul unei audieri ce va avea loc pe 8 iunie. Ea consideră că deţine suficiente dovezi pentru a solicita un apel.

Mama şi fratele actriţei, Darnell Donnerson, în vârstă de 57 de ani, respectiv Jason Hudson, în vârstă de 29 de ani, au fost asasinaţi în locuinţa lor din Chicago, pe 24 octombrie 2008.

Trei zile mai târziu, poliţia a descoperit într-un vehicul abandonat cadavrul nepotului actriţei, Julian King, care fusese dat dispărut.

Jennifer Hudson, care a depus mărturie în acest proces, a spus că îl cunoştea pe Balfour încă din şcoala generală, dar nu l-a plăcut niciodată. "Nu ne plăcea felul în care o trata (pe sora ei, n.r.) şi nu îmi plăcea nici felul în care îl trata pe nepotul meu", a declarat Jennifer Hudson.

Jennifer Hudson, al cărei al doilea album, intitulat "I Remember Me", a fost lansat pe piaţă în martie 2011, a fost însoţită la acest proces de actualul ei partener de viaţă, David Otunga, un practicant de wrestling profesionist, cu care are un băieţel de doi ani, David Jr.

Jennifer Hudson, în vârstă de 30 de ani, este câştigătoare a unui premiu Oscar, a unui Glob de Aur şi a unui BAFTA pentru prestaţia ei din musicalul "Dreamgirls". Cariera fostei participante la concursul "American Idol" şi-a continuat cursul ascendent, Hudson apărând, în 2008, şi în filmele "Totul despre sex" şi "The Secret Life of Bees". De asemenea, în februarie 2009, ea a câştigat un premiu Grammy pentru albumul de debut care îi poartă numele, lansat în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici