Fostul şef al mafiei siciliene a fost înmormântat. Ceremonia a fost privată şi restrânsă

Matteo Messina Denaro, fostul şef al mafiei siciliene, care a afirmat cândva că a ucis destui oameni pentru a umple un cimitir, a fost înmormântat miercuri în oraşul său natal din Sicilia. La ceremonie au fost lăsaţi să participe doar câţiva membri ai familiei.

404 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al mafiei siciliene a fost înmormântat. Ceremonia a fost privată şi restrânsă

Fostul şef al mafiei siciliene a fost înmormântat. Ceremonia a fost privată şi restrânsă

Messina Denaro a fost capturat în ianuarie după trei decenii de fugă şi a murit luni de cancer într-un spital din centrul Italiei. Sicriul său a fost transportat peste noapte prin jumătate din Italia, fiind escortat de poliţie.

Maşina mortuară a ajuns în oraşul Castelvetrano, din sud-vestul Siciliei, după răsăritul soarelui şi a intrat în cimitir pe o poartă laterală, ocolind zonele rezidenţiale pentru a evita orice manifestare publică de afecţiune sau furie. La ceremonie au participat doar câteva rude şi nu a existat o slujbă religioasă.

Messina Denaro, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit vinovat de numeroase infracţiuni, inclusiv de faptul că a ajutat la planificarea asasinării în 1992 a procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino. Asasinatele au şocat Italia şi au declanşat o campanie împotriva mafiei siciliene.

De asemenea, Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florenţa şi Milano din 1993, soldate cu 10 morţi, precum şi pentru că a contribuit la organizarea răpirii lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a-l convinge pe tatăl său să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost ţinut în captivitate timp de doi ani, apoi a fost ucis, iar corpul său a fost dizolvat în acid.

Supranumit de presa italiană „ultimul naş", Messina Denaro a fost capturat în faţa unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici