Fostul solist AC/DC, Brian Johnson, distrus că renunţă la turneul trupei, dar nu se retrage definitiv

Brian Johnson, fostul vocalist al trupei rock AC/DC, a declarat că este "personal distrus" că trebuie să renunţe la turneul mondial, din cauza riscului de a-şi pierde auzul, dar a promis că nu va renunţa la cariera sa muzicală şi va continua să înregistreze muzică alături de trupă în studiouri.

4022 afișări
Imaginea articolului Fostul solist AC/DC, Brian Johnson, distrus că renunţă la turneul trupei, dar nu se retrage definitiv

Fostul solist AC/DC, Brian Johnson, distrus că renunţă la turneul trupei, dar nu se retrage definitiv (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Johnson, în vârstă de 68 de ani, a dorit să explice de ce formaţia a fost forţată se amâne 10 concerte din SUA, programate în luna martie, în cadrul turneului "Rock or Bust". Cântăreţul britanic a fost înlocuit de solistul trupei Guns N' Roses, Axl Rose, care îi va ţine locul în restul turneului.

Fostul solist şi-a pierdut parţial auzul, ceea ce îi afectează performanţa scenică, şi a fost sfătuit de medici, în martie, să nu mai concerteze pe stadioane, pentru că riscă să îşi piardă definitiv auzul. Johnson a denumit-o "cea mai întunecată zi din viaţa profesională", potrivit Reuters.

"Personal, sunt distrus de această veste mai mult decât îşi poate imagina cineva", a declarat acesta.

"Să fiu parte din trupa AC/DC, să înregistrez melodii şi să cânt în faţa milioanelor de fani a însemnat viaţa mea timp de 36 de ani. Nu îmi pot imagina să merg mai departe fără să fiu parte din acest lucru, dar pentru moment, nu am de ales", a adăugat rockerul.

AC/DC trebuia să suţină concerte în câteva oraşe din SUA, în martie şi aprilie, dar au fost amânate din cauza problemei de sănătate a solistului, iar acum vor fi reprogramate pentru lunile viitoare.

Brian a afirmat că nu se va retrage din industria muzicală şi că este apt să continue înregistrările în studio, alături de formaţie.

"Sper că în timp auzul meu se va îmbunătăţi şi mi se va permite să mă reîntorc pe scenă. În timp ce viitorul meu este incert, îmi păstrez atitudinea optimistă", a conchis fostul solist.

Până se va ameliora starea de sănătate a fostului vocalist, acesta va fi înlocuit de solistul grupului rock Guns N' Roses, Axl Rose.

Rockerul de la Guns N' Roses îşi va face debutul în calitate de solist AC/DC luna viitoare, pe 7 mai, în Lisabona, Portugalia, şi se va afla în turneu cu trupa până pe 12 iunie, când etapa europeană a turneului mondial "Rock or Bust" ajunge la final.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973 şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care promovează cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)", iar albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici