FOTO Cel mai spectaculos gheţar acoperă 8% din suprafaţa Islandei. Imagini MAGICE din interiorul său

  • Gheţarul Vatna acoperă 8% din suprafaţa Islandei şi este considerat a fo cel mai spectaculos din lume
  • Exploratorul englez James Rushfordt, 33 de ani, a relizat imagini splendide din interiorul său
657 afișări
Imaginea articolului FOTO Cel mai spectaculos gheţar acoperă 8% din suprafaţa Islandei. Imagini MAGICE din interiorul său

FOTO Cel mai spectaculos gheţar acoperă 8% din suprafaţa Islandei. Imagini MAGICE din interiorul său - Profimedia

Aceste imagini uluitoare sunt făcute în interiorul unui gheţar celebrudin Islanda şi arată peşterile dintr-o masă de gheaţă atât de mare încât acoperă opt la sută din Islanda.

Vatnajökull, care se traduce prin gheţarul Vatna în engleză, este cel mai mare depozit de gheaţă din ţară şi are ziduri uimitoare de gheaţă strălucitoare în mai multe compartimente.

Fotograf de turism global al anului James Rushforth, în vârstă de 33 de ani, din Worchester, Marea Britanie, s-a deplsat cu schiurile pentru a surprinde peşterile aflate în cavitatea de apă îngheţată.

În ultima epocă de gheaţă, peştera de gheaţă a fost supusă unei activităţi seismice, cu erupţii mari provocând formarea de buzunare cu apă în structură.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici