FOTO | Cum arată primul cartier printat 3D din lume, pentru famiile nevoiaşe: Trăiesc cu doar 3 dolari pe zi

Săptămâna trecută, într-o zonă rurală săracă din Mexic au fost construite două case cu ajutorul unei gigantice imprimante 3D. Astfel s-a dat startul unui proiect la finalul căruia va fi inaugurat primul cartier printat 3D din lume, potrivit CNN.

1288 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cum arată primul cartier printat 3D din lume, pentru famiile nevoiaşe: Trăiesc cu doar 3 dolari pe zi

Sursa: Twitter

Casele nu sunt la stadiul de prototip, iar dezvoltatorii speră ca până la finalul anului 2020 să mai construiască încă 50 de noi locuinţe în locul celor pe care le-au construit sătenii din orice material le-a picat în mână. Familiile locuiesc într-o zonă cu risc seismic ridicat, unde inundaţiile produc deseori ravagii. Noile case le vor putea oferi protecţie şi condiţii bune, fiind concepute special pentru a servi nevoilor acestora, a relatat CNN.

 

 

 

 

„Aceste familii sunt atât de vulnerabile şi nu au mijloace de trai aproape deloc...În medie, trăiesc cu doar 3 dolari pe zi”, a spus Brett Hagler, CEO şi co-fondator al organizaţiei non-profit New Story care construieşte casele.

 

 

 

 

Încă nu a fost anunţat un preţ pentru locuinţele printate 3D, dar New Story afirmă că le construiesc pentru oameni nevoiaşi, care nu ar trebui să plătească pentru adăpost mai mult de 20%-30% din venituri. Au adăugat şi că îşi doresc ca aceştia să aibă sentimentul proprietăţii asupra noilor case.

 

 

 

 

Imprimanta Vulcan II e capabilă să construiască la scară mare, iar durata operaţiunii e din ce în ce mai mică. „Merge de 10 ori mai repede decât anul trecut. Sunt extrem de mândru” a declarat Jason Ballard, CEO şi co-fondator al ICON, compania care a creat imprimanta.

Tehnologia 3D este mai ieftină decât cea tradiţională de construire a clădirilor. Această ramură ar putea modifica pe viitor piaţa imobiliarelor şi a industriilor din domeniul construcţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici