FOTO | Experiment cu final cum nu se poate mai prost: Degetul unei femei a început să putrezească, după ce s-a infectat accidental cu un virus

Degetul unui angajate dintr-un laborator medical a început să putrezească după ce femeia s-a infectat cu o tulpină a virusului de variolă, în timpului unui experiment desfăşurat pe şoareci, scrie Daily Mail.

2324 afișări
Imaginea articolului FOTO | Experiment cu final cum nu se poate mai prost: Degetul unei femei a început să putrezească, după ce s-a infectat accidental cu un virus

Lab worker's finger turns BLACK and begins to rot after she accidentally injects herself with a smallpox-related virus during an experiment on mice - FOTO

Degetul femeii de 26 de ani s-a făcut negru şi o bătătură plină de puroi s-a dezvoltat în locul unde femeia s-a înţepat. Angajata neidentificată, originară din San Diego, California, s-a înţepat accidental cu o seringă în timp ce injecta şoareci cu virusul „Vaccinia” în cadrul unui experiment.

Virusul „Vaccinia” este înrudit cu virusul variolei, dar mai puţin dăunător. Acest virus nu cauzează variolă dar este folosit pentru obţinerea vaccinului pentru variolă.

Angajata s-a spălat pe mâini cu apă timp de 15 minute, imediat după incident, iar apoi aceasta a fost transportă de urgenţă la spital.

Peste 10 zile, degetul femeii s-a umflat, iar o bătătură verde s-a format pe vârf. Rana s-a agravat iar femeia a dezvoltat o febră.

Atunci când simptomele angajatei nu s-au ameliorat după 12 zile de la incident, medicii i-au prescris un tratament cu antibiotice pentru a preveni apariţia unei infecţii bacteriene.

Peste doar două zile de tratament, febra femeii a dispărut, iar durerea şi umflătura s-au diminuat, transmite Daily Mail

Totuşi, ţesutul mort al degetului nu s-a vindecat prea repede. 

Angajata a fost nevoită să lipsească patru luni de la muncă pentru a se asigura că nu răspândeşte virusul, femeia recunoscând că nu a înţeles în totalitate gravitatea situaţiei atunci când a refuzat vaccinul oferit la momentul angajării sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici