FOTO O femeie din Mexic a câştigat un ultramaraton de 50 de km, purtând o fustă şi saboţi de cauciuc

Majoritatea oamenilor se antrenează luni sau poate ani înainte de a participa la un maraton, însă nu este şi cazul Mariei Ramirez care a reuşit, într-o fustă şi în saboţi de cauciuc, să câştige o competiţie de 50 de km, scrie odditycentral.com.

3639 afișări
Imaginea articolului FOTO O femeie din Mexic a câştigat un ultramaraton de 50 de km, purtând o fustă şi saboţi de cauciuc

O femeie din Mexic a câştigat un ultramaraton de 50 de km, purtând o fustă şi saboţi de cauciuc

Maria Lorena Ramirez, o tânără din tribul Raramuri din Mexic, fără pregătire fizică, nu doar că a reuşit să termine maratonul de 50 de km, dar a trecut prima linia de finnish. Şi a făcut toate acestea purtând o fustă lungă, tradiţională, şi saboţi din cauciuc reciclat.

Sursă foto: Facebook

Ramirez, în vârstă de 22 de ani, care lucrează ca ciobăniţă, a apărut la linia de start a ultramaratonului din Publa purtând haine tradiţionale şi echipată doar cu o sticlă de apă şi o basma. Din cele 500 de participante, provenind din 12 ţări, ea atrăgea atenţia tuturor, scrie odditycentral.com/. 

Sursă foto: Facebook

Membrii tribului ”Tarahumara” sau ”Rarámuri” ies în evidenţă printr-o caracteristică deosebită: capacitatea de a alerga pe distanţe mari, de peste 100 de kilometri, zi de zi. Unii indieni Tarahumara au reuşit să alerge şi 190 de kilometri într-o singură zi, depăşind performanţele celor mai bine pregătiţi ultramaratonişti.

Numele pe care şi-l dau, „Rarámuri”, se traduce prin expresia „cei cu picioare uşoare” şi reflectă rolul important pe care îl joacă alergarea în viaţa lor de zi cu zi. 

Ramirez este considerată a fi una dintre cele mai rapide persoane care aleargă pe distanţe lungi din comunitate, dar nimeni nu s-a aşteptat ca aceasta să câştige, cel puţin nu îmbrăcată în fustă şi purtând sandale de cauciuc. Dar, după şapte ore şi trei minute, femeia a trecut linia de sosire, luând acasă laudele şi admiraţia celor prezenţi, dar şi un premiu în bani de 6.000 de pesos (320 $).

Sursă foto: Facebook

De menţionat este faptul că María Lorena Ramírez nu a trecut prin nicio pregătire profesională pentru cursa de 50 de kilometri, în afară de cei 10-15 kilometri pe care îi face în fiecare zi în timp ce îşi plimbă oile.

Cu toate acestea, maratonul de 50 de km din acest an nu reprezintă prima reuşită a Mariei. Anul trecut a câştigat locul doi în cadrul unui ultramaraton de 100 de kilometri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici