FOTO, VIDEO | Şarpe veninos, capturat dintre jucăriile unui copil mic. Echipa de salvare a prins periculoasa reptilă cu mâinile goale

Un şarpe veninos a fost capturat, în Gold Coast (Coasta de Aur) din Australia, dintr-o cameră în care se juca un copil mic.

4048 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Şarpe veninos, capturat dintre jucăriile unui copil mic. Echipa de salvare a prins periculoasa reptilă cu mâinile goale

FOTO, VIDEO | Şarpe veninos, în printre jucăriile unui copil mic, din Australia. Echipa de salvare a prins periculoasa reptilă cu mâinile goale (Imagine: goldcoastbulletin.com.au)

Echipa de intervenţie a capturat reptila, de dimensiuni considerabile, cu mâinile goale.

Totul a fost transmis live pe Facebook,  de unul din membrii echipei, care chiar spune în timpul intervenţiei că şarpele este relativ calm.

De asemenea, în imagini se vede, cum mama copilului îl ţine pe micuţ în braţe, la distanţă sigură, în afara camerei.

Iniţial, experţii chemaţi pentru prinderea şarpelui se aşteptau să întâlnească un piton rătăcit, dar au constat că este vorba de unul dintre cei mai veninoşi şerpi din lume: Şarpele Brun (Pseudonaja textilis).

Potrivit regretatului expert în reptile, Steve Irwin, şarpele brun este responsabil de cele mai multe decese umane din Australia. Chiar şi puii au un venin suficient de puternic pentru a ucide un adult în câteva secunde. Otrava lui conţine neurotoxine foarte concentrate, precum şi componenţi anticoagulanţi. Veninul de la un singur şarpe brun poate ucide zilnic aproximativ 200 de oameni.

Comparativ cu majoritatea şerpilor veninoşi care fug atunci când întâlnesc un pericol, şarpele brun sare la atac fără a arată nici cel mai mic semn de teamă în faţă oamenilor.

Din fericire, intervenţia în acest caz s-a teminat cu bine, iar şarpele veninos a ajuns în sacul special pregătit de experţi pentru a fi luat din locuinţă. 

Citeşte şi: Troll Cake

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici