Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu puţin timp înainte de a muri

Mai multe fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu doar cinci zile înainte de a muri, în august 1962, în timpul unei petreceri din Lake Tahoe, în statul Nevada, în care actriţa apare zâmbitoare, alături de muzicienii Frank Sinatra şi Buddy Greco, vor fi scoase la licitaţie, informează Daily Mail.

679 afișări
Imaginea articolului Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu puţin timp înainte de a muri

Fotografii cu Marilyn Monroe, realizate cu puţin timp înainte de a muri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste fotografii au fost făcute în timpul călătoriei pe care Marilyn Monroe a fost obligată să o facă, pentru a fi cât mai departe de Washington şi de scandalul provocat de relaţiile pe care celebra actriţă americană le-a avut cu cei doi fraţi Kennedy. Moartea ei, la doar 36 de ani, a generat multe speculaţii şi nu puţini sunt aceia care cred şi în prezent într-o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia Monroe a fost ucisă pentru a nu face publice relaţiile cu fraţii Kennedy.

În aceste fotografii apare şi Peter Lawford, despre care s-a spus că ar fi făcut parte din complotul organizat de mai multe persoane, în urma căruia a murit Monroe. Potrivit unui raport FBI publicat în 2007, Peter Lawford, un prieten al actriţei şi, totodată, cumnatul lui Bobby Kennedy, ar fi ajutat-o pe celebra blondă a cinematografiei americane să se sinucidă, pentru a nu divulga amănunte despre relaţiile cu John F. Kennedy şi cu fratele acestuia, Bobby Kennedy. Se spune că actriţei i s-ar fi sugerat să apeleze la un truc teatral, pentru a declanşa un val de simpatie şi de publicitate pozitivă, dar ar fi fost lăsată să moară după ce a luat o supradoză de somnifere. Acel raport susţine că Bobby Kennedy l-a sunat pe Peter Lawford, care era căsătorit cu sora lui, Patricia, pentru a verifica dacă celebra actriţă era moartă.

Iniţial au fost făcute 36 de fotografii, însă numai şase mai există în prezent, deoarece celelalte 30, păstrate într-un seif la World Trade Center, au fost distruse în timpul atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001. Pianistul Buddy Greco, care deţine aceste fotografii, a decis să le scoată la vânzare, după ce le-a păstrat peste 40 de ani.

Peter Lowford şi soţia lui au luat-o pe Marilyn Monroe într-o călătorie în Nevada, pentru a asista la concertul lui Frank Sinatra, din Lake Tahoe. Mulţi ani a fost vehiculată ideea că Sinatra a fost unul dintre iubiţii celebrei actriţe.

Marilyn Monroe era deprimată şi i-ar fi spus Patriciei că se simte astfel din cauza faptului că a fost părăsită atât de Bobby, cât şi de John F. Kennedy. Cinci zile mai târziu, pe 5 august 1962, actriţa a fost descoperită moartă în locuinţa ei, din cauza unei supradoze de somnifere.

Preţul de pornire al fotografiilor este de 7.500 de dolari, dar experţii se aşteaptă să obţină o sumă mult mai mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici