Fotografii cu Marilyn Monroe şi trupa Beatles, scoase la licitaţie în noiembrie

Un număr de 60 de fotografii realizate de Richard Avedon, printre care se numără un portret al celebrei Marilyn Monroe şi patru ale membrilor trupei Beatles, vor fi scoase la licitaţie de casa Christie's, la Paris, pe 20 noiembrie.

43 afișări
Imaginea articolului Fotografii cu Marilyn Monroe şi trupa Beatles, scoase la licitaţie în noiembrie

Fotografii cu Marilyn Monroe şi trupa Beatles, scoase la licitaţie în noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta este cea mai mare colecţie de opere ale celebrului fotograf american ce va fi scoasă la licitaţie.

Valoarea colecţiei a fost estimată la o sumă cuprinsă între trei milioane de euro şi cinci milioane de euro, au precizat experţii casei Christie's. Fondurile obţinute vor fi donate Fundaţiei Richard Avedon, al cărei scop principal este de a conserva şi valorifica moştenirea lăsată de celebrul fotograf american, decedat în 2004.

Printre clişeele propuse spre vânzare se află şi fotografia din 1955 a renumitului manechin Dovima, imortalizată într-o rochie Dior printre elefanţi, estimată la 400.000 - 600.000 de euro, un portret al actriţei americane Marilyn Monroe, estimat la 80.000 - 120.000 de dolari, un portret al pictorului Pablo Picasso şi unul al lui Dalai Lama.

O altă piesă importantă a colecţiei este un montaj fotografic ce conţine portretele psihedelice ale celor patru membri ai trupei Beatles - John Lennon, George Harrison, Paul McCartney şi Ringo Starr -, al cărui preţ estimativ este cuprins între 250.000 şi 350.000 de euro.

Fotografia originală deţine recordul de preţ pentru o operă a fotografului Richard Avedon, fiind vândută pentru 464.000 de dolari la o licitaţie care a fost organizată de casa Christie's la New York, în octombrie 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici