Fotografii inedite cu Marlon Brando şi Anthony Quinn, prezentate într-o expoziţie itinerantă

Peste 100 de fotografii inedite ale actorilor Marlon Brando şi Anthony Quinn vor fi incluse într-o expoziţie itinerantă, care va fi vernisată la sfârşitul acestei luni la Torino, informează express.co.uk.

92 afișări
Imaginea articolului Fotografii inedite cu Marlon Brando şi Anthony Quinn, prezentate într-o expoziţie itinerantă

Fotografii inedite cu Marlon Brando şi Anthony Quinn, prezentate într-o expoziţie itinerantă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania care administrează averea fotografului Sam Shaw s-a asociat cu Brando Enterprises şi cu Anthony Quinn Foundation pentru a prezenta aceste fotografii rare, ce nu au fost niciodată văzute în public, în cadrul expoziţiei "The Rebels: Marlon Brando and Anthony Quinn", la Museo Nazionale del Cinema din oraşul italian Torino.

Toate cele peste 100 de fotografii reprezintă instantanee realizate de Sam Shaw.

Fotografiile vor fi expuse la Torino până pe 19 septembrie, după care vor porni într-un "turneu" mondial.

Marlon Brando este unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. S-a făcut remarcat mai ales datorită rolurilor din filmele "Un tramvai numit dorinţă" şi "On the Waterfront", pentru care a primit primul său premiu Oscar, în 1955. Stilul său actoricesc, combinat cu apariţiile sale publice ca outsider al Hollywood-ului anilor 1950 şi 1960, au avut o influenţă majoră asupra generaţiei de actori ce i-au urmat.

Ulterior, în ciuda unei anumite etichete de paria care i-a fost conferită, Brando a interpretat la superlativul absolut, stabilind un nou standard estetic, rolul lui Vito Corleone din primul film din seria lui Francis Ford Coppola închinată unui boss mafiot, "Naşul/ The Godfather", pentru care a primit al doilea Oscar din carieră, în 1973.

Anthony Quinn este un actor american de origine mexicană, pictor şi scriitor, care a jucat în numeroase producţii aclamate de critici şi cu un mare succes comercial, precum "Zorba Grecul", "Lawrence al Arabiei", "Tunurile din Navarone", "The Message" şi celebrul "La Strada" de Federico Fellini. Anthony Quinn a primit de două ori Oscarul pentru rol secundar graţie prestaţiilor sale din filmele "Viva Zapata!" (1952) şi "Van Gogh/ Lust for Life" (1956).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici