Fotografii pierdute cu Marilyn Monroe. Diva eternă, graţioasă şi vulnerabilă. Ar fi împlinit 90 de ani - GALERIE FOTO

Actriţa Marilyn Monroe, diva de la Hollywood, ar fi împlinit 90 de ani pe 1 iunie. Noi fotografii crezute pierdute au ieşit la iveală, aduse în atenţia publicului într-o expoziţie cu licitaţie în Beverly Hills. În imagini, Marilyn priveşte cu candoare. E divă-copil, feminină, gingaşă, misterioasă.

6032 afișări
Imaginea articolului Fotografii pierdute cu Marilyn Monroe. Diva eternă, graţioasă şi vulnerabilă. Ar fi împlinit 90 de ani - GALERIE FOTO

Fotografii pierdute cu Marilyn Monroe.Diva eternă,graţioasă şi vulnerabilă. Ar fi împlinit 90 de ani - GALERIE FOTO (Imagine: Limited Runs)

La câteva zile după momentul în care actriţa Marilyn Monroe ar fi împlinit 90 de ani (s-a născut pe 1 iunie, 1926) fotografiile sale noi, nevăzute de public, considerate a fi pierdute, magnetizează în continuare privitori, potrivit The Huffington Post.

În ele, Marilyn apare solară, feminină, de la ipostazele clasice de divă hollywoodiană, pin-up girl, la cele de femeie vulnerabilă sub masca zâmbetului său graţios, mereu actual, care traversează epocile.

Într-o imagine, Marilyn Monroe radiază în faţa aparatului de fotografiat, pe fundalul unui cer albastru şi a unui peisaj montan, idilic. Într-alta, purtând o rochie roz ca zmeura de câmp, aceasta ignoră privirea aparatului foto în favoarea unui căţel, pe care îl mângîie drăgăstoasă. Părul ei, în binecunoscuta nuanţă de blond platinat îi ascunde trăsăturile feţei fragile. Priveşte în jos fericită, dar îngândurată. Zâmbetul lui Marilyn, impenetrabil.

Sunt multe imagini de acest fel - fotografii ale luxului, pline de haine de blană şi de rochii cu umeri dezgoliţi, piele marmoreeană, ochelari-pisică, înşelătorul lux al anilor 1950-1960 din Hollywood. Aceste "fotografii pierdute" le surclasează chiar şi pe cele venerate, precum imaginea în care Monroe, îmbrăcată într-o cămaşă, pantaloni negri, mocasini şi purtând ochelari negri de divă, priveşte spre doi ursuleţi negri care se hrănesc din gunoaie.

Parte a colecţiei vintage de imagini rare, alături de alte fotografii parţial nude din seria "Red Velvet", fotografiile pierdute sunt o întoarcere în timp la viaţa din spatele camerei a unei femei născută în urmă cu 90 de ani, în iunie. Deşi a murit în urmă cu peste 50 de an, Diva trăieşte în continuare prin imaginile sale de pe Internet, unde fotografii din tipul vieţii sale circulă cu viteză. Imaginea lui Marilyn devine nemuritoare, surprinsă într-o stare de tinereţe eternă.

Fotografiile rare şi cele pierdute, precum şi altele, au fost expuse pe 10 iunie până pe 12 iunie ca parte a expoziţiei cu ocazia aniversării celor 90 de ani ai divei, la casa de licitaţii Heritage Auctions din Beverly Hills, California.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici