Fotomodelul Brazilian Mariana Bridi da Costa a murit

Modelul brazilian Mariana Bridi da Costa, ale cărei mâini şi picioare i-au fost amputate în încercarea de a fi salvată de o boală gravă, a murit sâmbătă dimineaţă, au anunţat doi prieteni ai săi, citaţi de CNN.

836 afișări
Imaginea articolului Fotomodelul Brazilian Mariana Bridi da Costa a murit

Modelul brazilian Mariana Bridi da Costa împreună cu director executiv al Miss Univers Brazilia, Henrique Fontes (Imagine: CNN)

"Biata Mari nu a mai putut rezista. A murit azi-dimineaţă", a declarat Henrique Fontes, director executiv al Miss Univers Brazilia, într-un email trimis CNN.

Renato Lindgren, un prieten al modelului care i-a dedicat un blog, a confirmat moartea ei. "Suntem recunoscători pentru sprijinul şi afecţiunea primite de la toată lumea", scrie el.

Da Costa, în vârstă de 20 de ani, suferea de o boală gravă care i-a distrus corpul şi a obligat medicii să recurgă la amputări pentru a-i extrage o parte din stomac, precum şi ambii rinichi.

Ea respira artificial, au declarat vineri oficiali din cadrul spitalului Dorio Silva, din statul brazilian Espirito Santo. Tânăra suferea de o boală ce se manifesta prin moartea rapidă a ţesuturilor, cauzată de septicemie.

Da Costa a mers la spital după ce s-a simţit rău, la sfârşitul lui decembrie. Surse medicale au declarat că ea a fost transferată la spitalul Dorio Silva la 3 ianuarie, "în şoc septic" - stare gravă cauzată de o infecţie.

Tânăra a fost diagnosticată iniţial cu infecţie a tractului urinar. Medicii au decis să îi amputeze mai întâi mâinile şi ulterior picioarele.

În urmă cu doar o lună, Da Costa era o tânără sănătoasă care voia să ajungă model de renume mondial. În 2007 şi 2008, ea s-a clasat pe cea de-a patra poziţie în concursul pentru a deveni reprezentanta Braziliei la Miss Univers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici