Fragmente din ADN-ul lui Napoleon, incluse într-o serie limitată de ceasuri elveţiene

Compania elveţiană DeWitt va produce o serie limitată de ceasuri care conţin fragmente din ADN-ul lui Napoleon, extrase din fire de păr ale împăratului francez, care au fost achiziţionate la o licitaţie organizată la începutul lunii noiembrie.

287 afișări
Imaginea articolului Fragmente din ADN-ul lui Napoleon, incluse într-o serie limitată de ceasuri elveţiene

Fragmente din ADN-ul lui Napoleon, incluse într-o serie limitată de ceasuri elveţiene

"Vom avea ADN-ul lui Napoleon în ceasurile noastre", a declarat, marţi, la Geneva, de la sediul general al companiei sale, Viviane de Witt, al cărei soţ este un descendent direct al lui Jérôme Napoléon (1784 - 1860), fratele mai mic al împăratului Napoleon.

Acele fire de păr vor fi tăiate în fragmente de o jumătate de milimetru. Vizibile doar la microscop, fiecare dintre aceste elemente va fi fixat sub geamul ceasurilor, peste efigia împăratului, care reprezintă logoul mărcii DeWitt.

Prima operaţiune de acest tip, de o precizie chirurgicală, a avut loc marţi, în prezenţa unui executor judecătoresc acreditat, la sediul manufacturii elveţiene.

Compania DeWitt, care produce aproximativ 1.500 de ceasuri pe an şi are 60 de angajaţi, intenţionează să fabrice o serie limitată de 400-500 de ceasuri cu ADN-ul lui Napoleon, al căror preţ va fi de cel puţin 8.000 de euro.

"Napoleon era adulat încă din timpul vieţii, iar, atunci când îşi tundea părul, admiratorii lui îl luau de pe jos pentru a-l păstra ca suvenir", a declarat Viviane de Witt.

Acele fire de păr provin din două loturi ce au fost achiziţionate la începutul lunii noiembrie de Viviane de Witt la o licitaţie prin care a fost pusă în vânzare colecţia familiei princiare din Monaco. Cele două loturi au fost cumpărate cu 16.750 de euro, respectiv 12.880 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici