Funeralii în spaţiu: Oamenii care îşi trimit cenuşa pe orbită

Companii de servicii funerare, precum Celestis, Elysium Space sau Aura Flight, trimit rămăşiţele umane către cer într-o călătorie finală inedită. Un serviciu precum Earth Rise duce cenuşa cuiva în spaţiu şi o aduce înapoi, pe orbita Pământului. Preţurile sunt cuprinse între 2.500 de dolari şi 12.500 de dolari, în timp ce costul mediu al unei înmormântări în Statele Unite este de aproximativ 9.000 de dolari.

121 afișări
Imaginea articolului Funeralii în spaţiu: Oamenii care îşi trimit cenuşa pe orbită

La aceste servicii funerare neobişnuite au apelat şi familiile unor personalităţi marcante. Cenuşa creatorul Star Trek, Gene Roddenberry, a fost răspândită în spaţiu, la fel şi cenuşa astronautului Gordon Cooper.

CEO-ul Celestis, Charles Chafer, care a fondat compania în 1994, spune că “Funerariile spaţiale devin din ce în ce mai populare odată cu creşterea cererilor de cremaţiune şi cu renunţarea la tradiţiilor culturale şi religioase.
 
Cenuşa este trimisă în spaţiu cu nave fără pasageri, care ajung acolo în alte scopuri, precum lansarea unor sateliţi sau pentru aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale. Tehnicienii lipesc mici capsule umplute cu cenuşă într-o cutie metalică pecială. După aceea, o fixează pe un vehicul de lansare sau pe un satelit.
 
Compania Aura Flight împrăştie cenuşa cu ajutorul baloanelor cu gaz, la peste 30 de kilometri deasupra suprafeţei Pământului. La cererea celor dragi, camerele de filmat surprind imagini ale eliberării rămăşiţelor deasupra Pământului.
 
Cenuşa este transportată în întreaga lume de vânturile stratosferice şi se alătură atmosferei planetei peste câteva săptămâni, transformându-se în ploaie sau în fulgi de zăpadă. Din 2016 şi până acum, compania a lansat cel puţin 500 de astfel de zboruri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici