"Furios şi iute 6" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

Cel de-al şaselea film din franciza "Furios şi iute" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.541.427 de lei şi 87.610 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

470 afișări
Imaginea articolului "Furios şi iute 6" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

"Furios şi iute 6" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend - VIDEO

La sfârşitul săptămânii trecute, filmul regizat de Justin Lin, cu Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker şi Michelle Rodriguez în rolurile principale, a fost lider în box office-ul nord-american, tot de la premieră, cu încasări de 98,5 milioane de dolari.

Filmul "Marele Gatsby", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a coborât pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 529.546 de lei şi 23.857 de spectatori. Lungmetrajul, o nouă ecranizare a romanului scris de F. Scott Fitzgerald, a fost proiectat în premieră mondială în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, pe 15 mai. Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasă şi plină de bogăţii a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o consideră fascinantă şi extravagantă. Curând, însă, Nick se trezeşte prins în universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia şi tragedia pândesc la tot pasul. Cadrele spectaculoase, costumele senzaţionale şi atmosfera romantică a anilor 1920 sunt susţinute cu realism de efectele 3D ale filmului şi de interpretările excepţionale ale lui Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher şi ale altor actori extrem de talentaţi. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe poziţia a treia în box office-ul românesc s-a situat "Star Trek în întuneric 3D/ Star Trek Into Darkness", cu încasări de 175.930 de lei şi 7.921 de spectatori. Noul film din universul cult "Star Trek", produs şi regizat de J.J. Abrams, cu Chris Pine în rolul Căpitanului Kirk şi Zachary Quinto în cel al celebrului Spock, a obţinut încasări de 70,6 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii la nivel internaţional. În timp ce se întoarce acasă, echipajul de pe Enterprise trebuie să facă faţă unor forţe "teroriste" implacabile din sânul propriei organizaţii, determinându-l pe Căpitanul Kirk să lanseze o vânătoare de capete, pentru a-l neutraliza pe acela care reprezintă el însuşi o armă de distrugere în masă.

"Omul de Oţel 3", a coborât de pe a treia pe a patra poziţie, cu încasări de 118.577 de lei şi 5.546 de spectatori. Povestea din "Omul de Oţel 3" continuă atât firul narativ din "Avengers", cât şi pe cel din primele două părţi ale francizei "Iron Man", dar aduce o răsturnare suprinzătoare de situaţie: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes şi supererou ori de câte ori are ocazia, este pus în situaţia de a-şi folosi inteligenţa şi inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fără a avea la dispoziţie tehnologia şi resursele financiare cu care era obişnuit. Atunci când universul său este distrus de puternicul terorist Mandarinul, iar cei dragi lui sunt puşi în pericol, Tony Stark este nevoit să facă faţă ameninţării şi să îşi salveze familia şi concetăţenii.

Pe locul al cincilea se regăseşte "Nuntă cu peripeţii", care a avut încasări de 94.946 de lei şi 4778 de spectatori. Chiar dacă nu mai formează un cuplu de foarte mult timp, Don şi Ellie Griffin (Robert De Niro şi Diane Keaton) sunt forţaţi de împrejurări să pozeze din nou într-o familie fericită. Toată această şaradă a fost pusă la cale în momentul în care la nunta fiului lor adoptiv decide să participe, din senin, mama biologică a tânărului.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 2.687.225 de lei şi 143.045 de spectatori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici