Gabriella Cilmi cântă la B'estfest

Cântăreaţa australiană Gabriella Cilmi, interpreta hitului "Sweet About Me", completează line up-ul festivalului B'estfest, ea urmând să concerteze vineri, pe 3 iulie, în aceeaşi zi cu trupele Franz Ferdinand, Klaxons, Orbital, Alternosfera şi AB4, informează organizatorii evenimentului, Emagic.

13 afișări
Imaginea articolului Gabriella Cilmi cântă la B'estfest

Gabriella Cilmi cântă la B'estfest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încă de la o vârstă fragedă, Gabriella Cilmi a arătat interes pentru o largă paleta de stiluri muzicale, printre artiştii care au influenţat-o numărându-se şi Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T.Rex şi Cat Stevens.

La 13 ani, Gabriella semna deja primul ei contract cu o casă de discuri importantă, după ce a reuşit să atragă atenţia unui producător muzical în timp ce interpreta piesa "Jumpin' Jack Flash" a trupei Rolling Stones. Patru ani mai târziu, imediat după lansarea oficială a albumului de debut, "Lessons To Be Learned", single-ul "Sweet About Me" a făcut înconjurul lumii şi a reuşit performanţa de a urca în doar câteva zile aproape 50 de poziţii în UK Singles Chart.

Timbrul vocal aparte şi maniera unică de interpretare i-au adus Gabriellei Cilmi aprecieri din partea publicului şi a criticilor, fiind asemănată cu nume precum Amy Winehouse, Anastacia sau Macy Gray. De asemenea, vocea ei specială a atras atenţia şi colegilor de breaslă: Sugababes, Nouvelle Vague şi James Blunt au avut-o pe Gabriella ca invitat special în turneele lor din Marea Britanie. Pe 9 iulie 2008, ea a lansat "Save The Lies", cel de-al doilea single de pe albumul "Lessons To Be Learned".

La începutul acestui an, Gabriella Cilmi a susţinut un concert în deschiderea finalei mari a turneului de tenis Australian Open 2009, iar în martie, ea a participat alături de Kylie Minogue şi Kings of Leon la concertul caritabil Sound Relief în Melbourne, Australia, în faţa a peste 80.000 de oameni. După ce şi-a trecut în CV şi prezenţe la festivaluri precum T in the Park, V Festival sau SXSW Music Conference and Festival, Gabriella Cilmi va urca anul acesta şi pe scena B'estfest, pe 3 iulie.

Până în prezent, la B'estfest, care se va desfăşura la Romexpo, în Bucureşti, au mai fost anunţaţi artiştii şi trupele:

1 iulie: The Killers, Patrice, White Lies şi Snails

2 iulie: Ayo, Moby, Polarkreis 18, Motorhead, Les Elephants Bizarres şi Grimus

3 iulie: Klaxons, AB4, Orbital, Alternosfera şi Franz Ferdinand

4 iulie: Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Gravity Co, Looptroop Rockers, The Mood şi Persona

5 iulie: Manowar, Holyhell, Trooper, Thunderstorm şi NeXuS, la Aftershock

Biletele pentru Ziua Zero (1 iulie) şi biletele de o zi (130 lei în perioada 20 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului şi la intrare), cele pentru Aftershock (100 lei şi 150 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă), precum şi abonamentele pentru 2, 3 şi 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua Diverta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici