Geologii au descoperit placa tectonică lipsă a Pământului. Descoperirea ar putea prezice hazardele naturale pe viitor

  • Învierea” este o placă tectonică mult teoretizată, dar care nu a fost găsită până acum
  • O echipă de cercetători a folosit sisteme de scanare sofisticate pentru a găsi placa lipsă
  • Descoperirea ar putea duce la o mai bună predicţie a hazardelor naturale şi, de asemenea, la găsirea depozitelor de minerale şi hidrocarburi
28396 afișări
Imaginea articolului Geologii au descoperit placa tectonică lipsă a Pământului. Descoperirea ar putea prezice hazardele naturale pe viitor

Descoperirea ar putea prezice hazardele naturale pe viitor

Nordul Canadei păstrează un secret faţă de restul lumii. Găzduieşte „Învierea”, o placă tectonică mult teoretizată, dar care nu a fost găsită până acum. O echipă de cercetători a folosit sisteme de scanare sofisticate pentru a găsi placa lipsă.

Descoperirea acesteia ar putea duce la o mai bună predicţie a hazardelor naturale şi, de asemenea, la găsirea depozitelor de minerale şi hidrocarburi.

O placă tectonică lipsă este ca o piesă de puzzle lipsă. Fără aceasta, înţelegerea noastră asupra imaginii generale este compromisă. Unii oameni de ştiinţă spun că nu a existat niciodată, în timp ce alţii spun că a fost subdusă în mantaua Pământului între 40 şi 60 de milioane de ani în urmă. Dar acum se pare că a fost găsită.

Lucrarea care prezintă acest nou rezultat este intitulată „Ridicarea plăcii Învierea de pe o placă cu plăci desfăcute reconstruite tectonic din nord-vestul Americii de Nord de la începutul cenozoicului”. Autorii sunt Spencer Fuston şi Jonny Wu de la Universitatea din Houston, Colegiul de Ştiinţe Naturale şi Matematică. Lucrarea a fost publicată în Buletinul Societăţii Americane de Geologie.

„Credem că avem dovezi directe care certifică existenţa plăcii Învierea. De asemenea, încercăm să rezolvăm o dezbatere academică îndelungată şi să pledăm cu datele noastre pentru ceea ce susţinem ”, a declarat Fuston.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici