George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post

Actorul George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post, în care i-a avertizat pe politicienii americani în legătură cu pericolul declanşării unui nou război civil în Sudan, informează contactmusic.com.

20 afișări
Imaginea articolului George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post

George Clooney a scris un editorial pentru Washington Post (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Clooney şi activistul John Pendergast au făcut lobby în faţa politicienilor de top din capitala americană, după călătoria efectuată în Sudan, la începutul acestei luni. Cei doi s-au întâlnit şi cu preşedintele american Barack Obama, pe care au încercat să îl convingă să îi ajute pe refugiaţii din sudul statului Sudan, în cazul în care aceştia vor dori să se separe de provinciile din nordul Sudanului, controlate de formaţiuni de gherilă, printr-un referendum ce va fi organizat în ianuarie 2011.

Într-un editorial publicat, duminică, în Washington Post, George Clooney şi John Pendergast au relatat o serie de aspecte din timpul întâlnirii cu Barack Obama, lăudându-l pe preşedintele american pentru faptul că "se află la conducerea lucrurilor şi că este conştient de caracterul urgent al momentului".

În acest articol, George Clooney i-a îndemnat pe americani să ia poziţie în această chestiune şi să îi ajute pe refugiaţii din taberele din sudul statului Sudan înainte de a fi prea târziu, înainte ca miliarde de dolari provenind din taxele şi impozitele americane să fie cheltuite "într-o operaţiune umanitară profitabilă".

Rezidenţii Sudanului de Sud trebuie să decidă, la referendumul din 9 ianuarie 2011, dacă vor ca regiunea lor să fie autonomă sau să fie integrată în Sudan. Un al doilea referendum va fi pe tema statutului regiunii Abyei, din nordul Sudanului.

În peste două decenii, violenţele din Sudan s-au soldat cu circa două milioane de morţi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici