George Clooney crede că regia de film este o muncă mai creativă, comparativ cu actoria

George Clooney, care a regizat recent drama politică "The Ides of March", consideră că munca din spatele camerelor de luat vederi este mai creativă, comparativ cu meseria de actor.

147 afișări
Imaginea articolului George Clooney crede că regia de film este o muncă mai creativă, comparativ cu actoria

George Clooney crede că regia de film este o muncă mai creativă, comparativ cu actoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedeta în vârstă de 50 de ani a declarat că a savurat din plin munca de regizor la filmul "The Ides of March" şi că echipa de pe platourile de filmare l-a făcut să trăiască din plin experienţa regizorală, informează femalefirst.co.uk.

"Îmi place să regizez. Este ceva foarte amuzant. Lucrând cu oameni care au făcut şi ei acest lucru atât de mult, am ajuns la concluzia că a regiza este ceva mai creativ. Totuşi, este ceva uşor când lucrezi cu oameni ca Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman, Ryan Gosling, Jeffrey Wright şi alţii", a declarat Clooney.

"Pot să promit că este mult mai uşor să regizezi când ai actori minunaţi. A fost o experienţă extraordinară. Îmi place foarte mult să regizez", a mai spus starul.

"Din fericire am putut să reunim o echipă de actori incredibili. Ca să fiu sincer, nu ştiu cum de am fost atât de norocoşi. Prima persoană pe care am contactat-o a fost Ryan Gosling", a mai spus Clooney.

Pelicula "The Ides of March" nu este nici un film despre politică, nici o intrigă poliţistă într-un context politic. Este mai degrabă o poveste despre nişte oameni care ajung la putere şi sunt distruşi aproape simultan de această putere, din cauza a ceea ce sunt ei, a forţei, credinţelor, demonilor şi slăbiciunilor lor.

Clooney este unul dintre protagonişti - guvernatorul democrat Mike Morris, care candidează la alegerile prezidenţiale.

"Publicul va şti cine este Brutus, Cassius sau Cezar", a declarat Clooney, explicând titlul "The Ides of March" (Idele lui Martie n.r.), ce face referire la data din calendarul roman când a fost asasinat Iulius Cezar.

Potrivit regizorului, filmul vorbeşte despre "compromisurile din politică". Pelicula, ce îl are în centru pe tânărul consilier de campanie al lui Morris, interpretat de Ryan Gosling, aminteşte de scandaluri din trecut, unele recente.

Filmul porneşte de la o piesă de teatru - "Farragut North" (2004), de Beau Willimon, un tânăr actor care a lucrat în echipa lui Howard Dean în timpul alegerilor prezidenţiale primare din Iowa.

George Clooney ar fi dorit să realizeze filmul în 2008, dar entuziasmul care a însoţit alegerea lui Barack Obama la preşedinţia SUA l-a făcut să amâne proiectul, considerând că "nu era momentul pentru un film atât de cinic".

George Clooney s-a făcut remarcat în serialul de televiziune "Spitalul de urgenţă" şi a interpretat ulterior numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, seria "Ocean's", "Misterele Berlinului", "Noapte bună şi noroc!" şi "Michael Clayton". Mai recent, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane în "Citeşte şi arde/ Burn After Reading", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats" şi "Americanul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici