George Clooney îl înlocuieşte pe Robert Downey Jr. în "Gravity"

La aproape un deceniu după ce a jucat în thrillerul SF "Solaris", actorul american George Clooney va juca din nou într-o astfel de producţie, urmând să îl înlocuiască pe Robert Downey Jr. în "Gravity", un film 3D regizat de Alfonso Cuaron, informează Reuters.

24 afișări
Imaginea articolului George Clooney îl înlocuieşte pe Robert Downey Jr. în "Gravity"

George Clooney îl înlocuieşte pe Robert Downey Jr. în "Gravity" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul prezintă aventurile prin care trece o femeie astronaut - ce va fi interpretată de Sandra Bullock - în drumul ei către Terra, după un accident în spaţiu. George Clooney va interpreta rolul colegului personajului jucat de Bullock.

În acest proiect cinematografic regizat de Alfonso Cuaron, rolurile celor doi protagonişti urmau să revină, iniţial, actriţei Angelina Jolie şi actorului Robert Downey Jr. A urmat însă o veritabilă "sarabandă" de anulări şi reveniri - Angelina Jolie a părăsit proiectul, a revenit, apoi l-a părăsit din nou -, iar în ultimele opt luni, producătorii de la Warner Bros. au negociat cu multe actriţe pentru a o înlocui - Marion Cotillard, Scarlett Johansson, Blake Lively şi Natalie Portman.

Robert Downey Jr. părea să fie singura piesă "sigură" din acest proiect, în pofida schimbărilor frecvente de distribuţie, însă la jumătatea lunii noiembrie, el a anunţat că a renunţat la acest rol, la puţin timp după ce Sandra Bullock a primit rolul principal.

Studiourile Warner Bros. aveau o nevoie acută de un nume sonor pentru personajul principal masculin, care, deşi nu reprezintă piesa centrală a filmului, are un rol major în prima parte a acestuia.

Filmările vor începe în primăvara anului 2011, după ce George Clooney va încheia lucrul la drama politică "Ides of March", pe care o regizează şi în care vor juca Ryan Gosling şi Paul Giamatti.

În filmul "Solaris" din 2002, George Clooney a interpretat rolul unui psiholog care investighează o serie de evenimente misterioase petrecute la bordul unei staţii spaţiale. Filmul a fost o dezamăgire în box office-ul nord-american, obţinând încasări de doar 15 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici