George Clooney, premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/LA 2013

Actorul şi regizorul american George Clooney va primi un premiu special pentru excelenţă din partea diviziei din Los Angeles a Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA/ LA).

215 afișări
Imaginea articolului George Clooney, premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/LA 2013

George Clooney va fi premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/ LA 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, starul hollywoodian va fi recompensat cu Stanley Kubrick Britannia Award, un trofeu acordat pentru excelenţa în industria filmului, la gala anuală pe care BAFTA/ LA o va organiza pe 9 noiembrie, informează usatoday.com.

Acest premiu este acordat "unei persoane unice, a cărei operă poartă marca inconfundabilă a autorului şi a angajamentului şi care a dus această profesie pe noi culmi", se afirmă în comunicatul de presă emis marţi de această organizaţie.

"George Clooney este, fără îndoială, una dintre legendele adevărate ale industriei noastre. Opera sa a captivat publicul din toate colţurile lumii", a declarat, la rândul său, Gary Dartnall, preşedintele BAFTA/ LA.

Gala BAFTA/ LA 2013 va avea loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. În 2006, George Clooney a primit un premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", pentru care a câştigat şi Globul de Aur. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte bună şi noroc", "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenţii/ The Descendants", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici