George Clooney prezintă la Berlinală "The Monuments Men", un film despre operele de artă confiscate de nazişti - VIDEO

George Clooney va prezenta cel mai recent film al său, "The Monuments Men", un thriller despre căutarea de către americani a operelor de artă confiscate de nazişti, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în luna februarie, au anunţat vineri organizatorii.

134 afișări
Imaginea articolului George Clooney prezintă la Berlinală "The Monuments Men", un film despre operele de artă confiscate de nazişti - VIDEO

George Clooney prezintă la Berlinală "The Monuments Men", un film despre operele de artă confiscate de nazişti - VIDEO

Anunţul a fost făcut doar la câteva zile după descoperirea senzaţională, la Munchen, într-un apartament plin cu gunoaie, a peste 1.400 de desene, gravuri şi tablouri, realizate de artişti de seamă precum Picasso, Matisse şi Renoir, confiscate de nazişti.

George Clooney, actor, regizor, scenarist şi producător de cinema american, este aşteptat pe covorul roşu la cea de-a 64-a ediţie a Berlinalei, care se va desfăşura în perioada 6-16 februarie, pentru a-şi prezenta noul său film, o peliculă despre căutările efectuate de o unitate din armata americană în Al Doilea Război Mondial a operelor de artă furate de nazişti.

"Peste 5 milioane de bunuri culturale furate de nazişti au fost returnate ţărilor lor de origine în anii care au urmat după Al Doilea Război Mondial", a declarat directorul Festivalului, Dieter Kosslick, într-un comunicat.

"Aşa cum o arată recenta descoperire de la Munchen, furtul operelor de artă din acea epocă este mai actual ca oricând. «The Monuments Men» oferă acestui subiect puţin cunoscut o audienţă mondială", a adăugat Dieter Kosslick.

În filmului lui Clooney, o unitate specială compusă din şapte directori şi conservatori de muzeu, ca şi istorici din artă, primeşte din partea Aliaţilor ordinul de a găsi operele de artă în spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor lor de drept.

George Clooney a regizat şi scris scenariul acestui film, în care joacă Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett şi John Goodman. Turnat în Germania, "The Monuments Men" va fi lansat în Statele Unite pe 7 februarie.

Marţi, organizatorii Berlinalei au anunţat că lungmetrajul "The Grand Budapest Hotel", un film germano-britanic al regizorului american Wes Anderson, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea festivalului, pe 6 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici