George Clooney: Tabloidul Daily Mail a pus în pericol viaţa logodnicei mele

Actorul american George Clooney a criticat tabloidul Daily Mail, afirmând că acest cotidian britanic a publicat informaţii false despre logodnica sa, avocata Amal Alamuddin, care au pus în pericol atât viaţa ei, cât şi pe aceea a familiei sale, informează variety.com.

673 afișări
Imaginea articolului George Clooney: Tabloidul Daily Mail a pus în pericol viaţa logodnicei mele

George Clooney, Amal Alamuddin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Daily Mail, care a publicat în ultima vreme un număr tot mai mare de ştiri despre vedetele de la Hollywood şi consideră teritoriul american drept o piaţă în creştere pentru site-ul său (Mail Online, n.r.), a afirmat că mama lui Amal Alamuddin, Baria, se opune căsătoriei acesteia cu George Clooney, din motive religioase. Tabloidul britanic susţinea că informaţia i-a parvenit de la membri ai celor două familii, însă nu a citat numele acestora.

Într-un editorial publicat în cotidianul USA Today, George Clooney a declarat: "Vreau să vorbesc despre iresponsabilitatea articolului apărut în numărul de luni al tabloidului Daily Mail. Eu răspund foarte rar articolelor din tabloide şi o fac doar atunci când, alături de mine, ele vizează şi alte persoane, iar siguranţa lor este periclitată".

"Daily Mail a publicat o ştire complet falsă, afirmând că mama logodnicei mele se opune căsătoriei noastre din motive religioase", a spus acesta.

"Acel articol pretinde că mama lui Amal a declarat faţă de «jumătate din populaţia Beirutului» că ea se opune căsătoriei. În acelaşi articol s-au făcut glume pe seama tradiţiilor din religia Druze care se încheie cu moartea miresei. Permiteţi-mi să repet: moartea miresei", a adăugat actorul american.

George Clooney a ţinut cu această ocazie să facă anumite precizări faţă de informaţiile publicate pe site-ul tabloidului Daily Mail: "Nimic din această poveste nu este adevărat. Mama lui Amal nu este membră a sectei Druze. Nu a mai fost în Beirut de când a început relaţia mea cu Amal, iar ea nu se opune căsătoriei noastre".

"Iresponsabilitatea, în aceste zile şi în aceste vremuri tulburi, de a exploata diferenţele religioase acolo unde ele nu există reprezintă cel puţin un act de neglijenţă şi cel mai probabil un act periculos", a adăugat actorul american.

"Avem membri ai familiilor noastre care trăiesc peste tot în lume, iar ideea de a inflama oricare dintre acele părţi ale lumii cu unicul scop de a vinde un ziar ar trebui să fie penalizată", a adăugat acesta.

George Clooney, al cărui tată a fost jurnalist şi prezentator de televiziune, a adăugat: "Sunt fiul unui prezentator de ştiri. Accept ideea că libertatea de expresie poate fi un inconvenient pentru viaţa mea privată din când în când".

"Daily Mail, mai mult ca oricare altă companie care pretinde că publică ştiri, a dovedit încă o dată că faptele reale nu contează deloc în articolele pe care le inventează", a mai spus acesta.

Starul american a dat şi câteva exemple de informaţii inventate de Daily Mail, precum acelea în care se afirma că Amal Alamuddin era însărcinată, că mariajul lor va fi organizat pe platourile unde este filmat serialul "Downton Abbey" şi că el va candida pentru o funcţie politică. Actorul s-a declarat îngrijorat de faptul că aceste informaţii false au fost preluate apoi de sute de alte publicaţii şi site-uri, precum Boston.com, New York Daily News, Gulf News şi Emirates 24/7.

"Atunci când îmi pun familia şi prietenii în calea răului, ei (jurnaliştii de la Daily Mail, n.r.) au mers mult mai departe de cancanurile amuzante de tabloid şi au păşit în zona incitării la violenţă. Probabil sunt tare mândri de asta", a scris actorul în încheierea editorialului său.

Versiunea acelui articol apărut pe Mail Online este diferită de versiunea tipărită în ziarul Daily Mail de luni, fiind modificată la şase ore după ce a fost publicată prima dată pe site-ul tabloidului. Cu toate acestea, ştirea modificată afirmă în continuare faptul că Baria "nu este impresionată" de George Clooney şi că "îşi doreşte ca fiica ei să se căsătorească în interiorul acestei secte religioase libaneze cu convingeri foarte stricte, potrivit unor prieteni de familie".

Ulterior, articolul a fost retras de pe Mail Online.

Nunta actorului american ar putea avea loc în apropiere de Lacul Como din Italia, pe 12 septembrie.

George Clooney şi Amal Alamuddin au apărut pentru prima dată împreună în public în octombrie 2013, la Londra, potrivit revistei People.

George Clooney, în vârstă de 53 de ani, a avut numeroase relaţii de-a lungul anilor. Însă el nu a dat niciodată impresia că şi-ar fi dorit să se mai implice într-o relaţie pe termen lung, după divorţul de actriţa Talia Balsam, cu care a fost căsătorit între 1989 şi 1993.

Acesta a mai avut relaţii pasagere cu top-modelul britanic Lisa Snowdon, cu actriţa italiană Elisabetta Canalis şi cu actriţa din serialul "Salvamarii/ Baywatch" Krista Allen.

Amal Alamuddin este o avocată britanică specializată în drept internaţional şi drepturile omului. Ea a fost votată "cea mai sexy avocată din Londra" în 2013. Printre clienţii acesteia s-a numărat şi Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici