George Jones, o legendă a muzicii country, a murit la 81 de ani - VIDEO

Cântăreţul George Jones, o legendă a muzicii country americane, a murit la vârsta de 81 de ani, din cauza unor complicaţii medicale provocate de o febră severă şi tulburări ale tensiunii arteriale.

393 afișări
Imaginea articolului George Jones, o legendă a muzicii country, a murit la 81 de ani - VIDEO

George Jones (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cântăreţul, care a murit vineri, fusese internat pe 18 aprilie la un spital din Nashville, Tennessee, informează contactmusic.com.

Autorul hitului "He Stopped Loving Her Today" era una dintre cele mai celebre voci din muzica country americană, iar artişti precum Frank Sinatra, Pete Townshend, Elvis Costello şi James Taylor au recunoscut de-a lungul timpului că au fost influenţaţi de acesta.

O serie de vedete din muzica americană, precum Tim Mcgraw, Nathan Followill de la King of Leon, Scotty Mccreery, şi-au exprimat, prin mesaje postate pe Twitter, regretul la auzul veştii despre moartea lui George Jones.

Pe parcursul unei cariere de 50 de ani, George Jones a realizat peste 150 de înregistrări, având single-uri situate pe primul loc în topurile americane în fiecare decadă. Printre hiturile sale s-au numărat "White Lightning", "She Thinks I Still Care", "Who's Gonna Fill Their Shoes", "The Race is On" şi "I Don't Need Your Rockin' Chair".

George Jones a fost recompensat cu două premii Grammy şi a fost inclus în Country Music Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici