George Lucas investeşte în Starbucks

Cineastul american George Lucas a investit 10 milioane de dolari în lanţul de cafenele Starbucks, soţia sa, Mellody Hobson, fiind membru al consiliului de administraţie al companiei, informează Hollywood Reporter în ediţia sa online.

185 afișări
Imaginea articolului George Lucas investeşte în Starbucks

George Lucas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 19 august, regizorul a cumpărat 141,573 de acţiuni ale companiei, prin intermediul GWL Living Trust, la un preţ, în medie, de 79,60 de dolari acţiunea, potrivit Bloomberg.

Soţia regizorului, Mellody Hobson, este membru al consiliului de administraţie al lanţului de cafenele, care are sediul principal în Seattle. De asemenea, ea este preşedintele Ariel Investments LLC şi a fost numită preşedintele consiliului de administraţie al DreamWorks, în octombrie 2012.

În octombrie 2012, George Lucas şi-a vândut compania de producţie Lucasfilm Ltd grupului Walt Disney, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

În martie, publicaţia Forbes anunţa că averea acestuia se ridică la suma de 3,9 miliarde de dolari.

Cineastul american, creatorul francizei cinematografice "Războiul Stelelor/ Star Wars", s-a aflat printre cele 24 de personalităţi din universul artelor şi al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Naţională pentru Arte şi Litere, de preşedintele Barack Obama, în iulie, la Casa Albă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici