George Michael, pus sub acuzaţie pentru posesie de canabis şi conducere sub influenţa drogurilor

Cântăreţul britanic George Michael a fost pus sub acuzaţie, joi, pentru posesie de canabis şi conducerea automobilului sub influenţa drogurilor şi a alcoolului, a anunţat Scotland Yard.

35 afișări
Imaginea articolului George Michael, pus sub acuzaţie pentru posesie de canabis şi conducere sub influenţa drogurilor

George Michael, pus sub acuzaţie pentru posesie de canabis şi conducere sub influenţa drogurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul britanic, căruia autorităţile i-au anulat, în 2007, permisul de conducere pentru doi ani, a fost anchetat la începutul lunii iulie, după ce a pierdut controlul automobilului pe care îl conducea şi a avariat faţada magazinului foto Snappy Snapp din Hampstead, un cartier din nordul capitalei britanice, în apropiere de reşedinţa sa.

Poliţia londoneză a anunţat la vremea respectivă că "un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost arestat pentru conducerea automobilului într-o stare necorespunzătoare". Cântăreţul britanic a fost plasat ulterior în regim de eliberare condiţionată.

Cântăreţul în vârstă de 47 de ani, pe numele său adevărat Georgios Panagiotou, "s-a prezentat din nou astăzi (joi, n.r.) la postul de poliţie din Camden, în nordul Londrei. El a fost pus sub acuzaţie pentru posesie de canabis şi pentru conducerea automobilului într-o stare neadecvată provocată de consumul de alcool sau de droguri", se afirmă în comunicatul Scotland Yard.

Cântăreţul a fost pus în libertate şi are obligaţia să se prezinte în faţa unui tribunal din Highbury (în nordul Londrei) pe 24 august, a precizat poliţia londoneză.

Aceasta este pentru a şaptea oară când George Michael, care a recunoscut în mod public că este un consumator constant de canabis, este cercetat de poliţia britanică pentru provocarea unui accident rutier.

În 2009, starul britanic a fost arestat pentru conducere sub influenţa drogurilor, după ce automobilul său Land Rover s-a ciocnit cu un camion, pe autostrada A34 din comitatul Berkshire.

În iunie 2007, cântăreţului britanic i s-a anulat permisul de conducere pentru o perioadă de doi ani, după ce artistul a recunoscut, în timpul unui proces, că a condus sub influenţa drogurilor. El a fost anchetat în acea perioadă pentru avarierea a trei automobile parcate în mod regulamentar şi pentru fugă de la locul accidentului.

George Michael a fost de două ori arestat şi pentru posesie de canabis. De altfel, în ultimii ani, cântăreţul a fost arestat de mai multe ori pentru că a fost surprins adormit la volan din cauza drogurilor sau a alcoolului.

Magazinul Snappy Snaps se află în apropiere de Hampstead Heath - un bar gay unde George Michael a fost surprins în timp ce făcea sex, în urmă cu trei ani -, dar şi de reşedinţa sa din cartierul Highgate.

Artistul a mai fost arestat, în aprilie 1998, pentru acte indecente într-o toaletă publică din Los Angeles. După incident, Michael a încheiat ani întregi de speculaţii cu privire la orientarea sa sexuală, anunţând public că este homosexual. În urma "evenimentului", Michael a scris un cântec, "Outside", ale cărui versuri şi videoclip au fost inspirate de incidentul din toaletă.

În 2006, George Michael, care a vândut peste 100 de milioane de albume cu hituri precum "Careless Whisper" şi "Faith", a înfuriat reprezentanţii organizaţiilor de sănătate caritabile din Marea Britanie după ce a dat un interviu televizat, în timpul căruia a fumat canabis şi a declarat: "Chestia asta mă ajută să mă menţin sănătos şi fericit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici