George şi Amal Clooney donează 500.000 de dolari unei iniţiative împotriva portului de armă / Inspirată de gestul lor, o altă vedetă anunţă o donaţie similară

Actorul George Clooney şi soţia sa, avocata pentru drepturile omului Amal Clooney, au donat 500.000 de dolari mişcării March for Our Lives, creată după atacul armat comis într-un liceu din statul Florida, pe 14 februarie, soldat cu moartea a 17 persoane, informează huffingtonpost.com.

424 afișări
Imaginea articolului George şi Amal Clooney donează 500.000 de dolari unei iniţiative împotriva portului de armă / Inspirată de gestul lor, o altă vedetă anunţă o donaţie similară

George şi Amal Clooney au donat 500.000 de dolari unei iniţiative împotriva portului de armă / Inspirată de gestul lor, o altă vedetă anunţă o donaţie similară

"Amal şi cu mine ne simţim extrem de inspiraţi de curajul şi elocvenţa acestor tineri şi tinere de la Liceul Stoneman", a explicat George Clooney într-un comunicat, publicat marţi de site-ul specializat în ştiri din domeniul cinematografiei Deadline.

"Familia noastră va fi prezentă pe 24 martie alături de această incredibilă generaţie de tineri din toată ţara şi, în numele copiilor noştri, Ella şi Alexander, vom dona 500.000 de dolari pentru a ajuta acest eveniment revoluţionar. Viaţa copiilor noştri depinde de el", a mai spus actorul.

Ulterior, vedeta de televiziune Oprah Winfrey, inspirată fiind de donaţia cuplului Clooney, a anunţat că va dona şi ea 500.000 de dolari acestei iniţiative.

Un marş va avea loc pe 24 martie în capitala americană, Washington, pentru a susţine lupta împotriva proliferării armelor şi a crimelor în masă din SUA. Demonstraţia este organizată de tinerii de la liceul Marjory Stoneman Douglas.

Vedete precum Lady Gaga, Zendaya şi Justin Bieber şi-au exprimat sprijinul pentru acest marş pe reţelele de socializare, unele dintre acestea vorbind direct cu supravieţuitori ai atacului armat.

Soţii Clooney nu se află la prima iniţiativă de acest gen: anul trecut, ei au donat 1 milion de dolari Southern Poverty Law Center, o organizaţie non-profit care se luptă pentru protejarea drepturilor civile şi combaterea discriminării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici