Geri Halliwell a lansat o campanie de stopare a violenţei împotriva femeilor

Starul pop britanic, Geri Halliwell, fostă componentă a formaţiei Spice Girls şi ambasador al bunăvoinţei al United Nations Population Fund, a lansat o campanie de stopare a violenţei împotriva femeilor, informează BBC News Online.

43 afișări
Imaginea articolului Geri Halliwell a lansat o campanie de stopare a violenţei împotriva femeilor

Geri Halliwell a lansat o campanie de stopare a violenţei împotriva femeilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halliwell se află în Nepal de duminică, în calitate de ambasador al bunăvoinţei United Nations Population Fund, unde promovează drepturile femeii. Artista s-a întâlnit deja cu Madhav Kumar, premierul Nepalului, care a promis să suţină această campanie socială.

De asemenea, fosta membră a Spice Girls s-a întâlnit şi cu femei care au fost victime ale violenţei, violului sau traficului de fiinţe umane, dar care au fost salvate şi duse în adăposturi speciale.

Violenţele împotriva femeilor reprezintă o problemă gravă în Nepal, un sondaj realizat recent în două districte ale acestei ţări arătând că peste 80% dintre femei au fost victime ale abuzurilor maritale.

În cadrul unei conferinţe de presă, Geri Halliwell i-a încurajat pe bărbaţii din Nepal să aibă mai multă grijă de femei şi să le protejeze. "Când sprijinim femeile şi avem grijă de ele, toată lumea are de câştigat", a spus ea.

În cadrul campaniei din Nepal, Halliwell promovează, de asemenea, îngrijirile medicale pentru mame.

Potrivit rapoartelor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), o treime din femeile din Nepal riscă să moară din cauza unei complicaţii la naştere. Halliwell nu a ezitat să vorbească nici despre prolapsul uterin, problemă pe care una din zece femei din Nepal o are după naştere.

"E o problemă delicată despre care nimeni nu vrea să vorbească. E o problemă care apare când mama, după naştere, nu este bine îngrijită. Practic, uterul ei se deplasează spre exterior, ceea ce e o experienţa îngrozitoare, dar care poate fi prevenită", a spus ea.

Prolapsul uterului este o afecţiune care apare mai ales la femeile care au copii încă de foarte tinere, într-o succesiune rapidă, sau la cele care depun eforturi fizice mari curând după naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici