Germania scade preţul la tampoane. Somonul şi caviarul erau mai ieftine decât produsele de igienă feminină

Germania e a 11-a ţară din cele 28 de ţări-membre ale Uniunii Europene, care are cele mai mari taxe la produsele de igienă feminină, dar acest lucru are să se schimbe începând cu prima zi a anului viitor, când rata de taxare a preţurilor va scădea de la 19%, cât este acum, la 7%.

649 afișări
Imaginea articolului Germania scade preţul la tampoane.  Somonul şi caviarul erau mai ieftine decât produsele de igienă feminină

Germania scade preţul la tampoane. Somonul şi caviarul erau mai ieftine

7% este, de altfel, rata preţurilor pentru produsele considerate de necesitate zilnică.

Victoria îi aparţine Nannei-Josephine Roloff şi lui Yasemin Kotra, două activiste pentru drepturi egale între femei şi bărbaţi.

Acestea au iniţiat o campanie online care a strâns 200.000 de semnături, lucru care a pavat drumul către schimbarea legii.

Roloff  spune că e foarte greu să estimezi cât o costă pe o singură femeie tampoanele sanitare. „Costurile le suportă femeile, iar menstruaţia nu este un lux”, a comentat Rolloff, citată de CNN.

Ea a adăugat că această taxă este o „disciminare constantă” împotriva femeilor şi fetelor.

„Somonul, caviarul, trufele, hotelurile şi cursele de taxi” sunt mai ieftine decât produsele de igienă personal”, a spus Roloff, care a sărbătorit victoria cu un tweet: „Am reuşit! Germania va opri taxarea produselor feminine începând cu 2020. Plâng”. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici