Glen A. Larson, creatorul serialului "Battlestar Galactica", a murit

Producătorul de televiziune şi scenaristul Glen A. Larson, creatorul serialelor de succes "Battlestar Galactica" şi "Magnum P.I.", a murit la vârsta de 77 de ani, din cauza unui cancer esofagian, informează hollywoodreporter.com.

106 afișări
Imaginea articolului Glen A. Larson, creatorul serialului "Battlestar Galactica", a murit

Glen A. Larson, creatorul serialului "Battlestar Galactica", a murit (Imagine: Mediafax Foto)

Glen A. Larson a murit la Centrul medical UCLA din Los Angeles, vineri, potrivit fiului scenaristului, James Larson.

Larson s-a născut în California, în 1937, şi şi-a început longeviva carieră la Hollywood în anii 1950, ca membru al trupei The Four Preps, cu care a câştigat trei discuri de aur. A contribuit la compunerea mai multor hituri ale trupei, printre care "26 Miles (Santa Catalina)", ''Big Man" şi "Down by the Station".

A devenit producător de televiziune la începutul anilor 1960, lucrând la seriale precum "The Fugitive", însă cel mai celebru şi influent proiect al său a debutat în anul 1978.

În 1978, Larson a scris scenariul pentru episodul pilot al serialului "Battlestar Gallactica", pe care l-a şi produs. Serialul a rulat doar un sezon - care a avut 24 de episoade -, dar a fost foarte apreciat şi a generat mai multe continuări, printre care "Galactica 1980" şi popularul remake lansat în 2004 de televiziunea Sci Fi Channel. Deşi Larson nu a fost implicat direct în realizarea remake-ului, el a lucrat ca producător consultant.

Pentru coloana sonoră a acestui serial, Larson a fost nominalizat la premiile Grammy, în anul 1979.

În anii 1980, Larson s-a numărat printre creatorii serialului de succes "Magnum P.I.", care a fost difuzat între anii 1980 şi 1988. A lucrat, de asemenea, la serialul TV "Knight Rider", cu David Hasselhoff, care a fost difuzat între anii 1982 şi 1986.

Larson a fost nominalizat de trei ori la premiile Emmy, pentru serialele "Quincy M.E." şi "McCloud".

În 1985, Glen A. Larson a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici