Glenn Close o va interpreta pe Anna Anderson, care a susţinut că este ducesa Anastasia a Rusiei

Actriţa Glenn Close va interpreta rolul principal în drama "Duchess", bazat pe povestea adevărată a Annei Anderson, de origine poloneză, care a susţinut, începând din anul 1922, că este Anastasia, marea ducesă a Rusiei.

152 afișări
Imaginea articolului Glenn Close o va interpreta pe Anna Anderson, care a susţinut că este ducesa Anastasia a Rusiei

Glenn Close (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Filmul va fi regizat de Arie Posin, iar scenariul îi aparţine lui Nicholas Kazan ("Misterul familiei Bulow"), conform variety.com.

Drama "Duchess" porneşte de la momentul în care Anna Anderson a fost internată, în 1983, prin decizie judecătorească, într-un azil din Charlottesville, Virginia. După o perioadă, soţul Annei, profesorul de istorie Jack Manahan, intră în azil şi îşi eliberează soţia, pentru a porni într-o călătorie prin Virginia, în luna de miere pe care nu au avut-o niciodată.

Anna Anderson (1896 - 1984), pe numele său adevărat Franziska Schanzkowska, a fost cea mai cunoscută impostoare care s-a dat drept marea ducesǎ Anastasia a Rusiei.

Anastasia, cea mai tânără fiică a ţarului rus Nicolae al II-lea, a fost ucisă împreună cu părinţii şi fraţii săi pe 17 iulie 1918 de către revoluţionarii comunişti, în Ekaterinburg, Rusia, iar trupul ei a fost găsit mult mai târziu, în 2008.

Pentru rolul din serialul "Damages", Glenn Close a câştigat două premii Emmy şi un Glob de Aur. Cu o filmografie deosebit de bogată, artista a fost recompensată de-a lungul anilor cu alte două Globuri de Aur şi a fost de şase ori nominalizată la premiile Oscar, actriţa fiind celebră pentru roluri precum cele din "Atracţie fatală" (1987), "Legături periculoase" (1988), "Misterul familiei Bulow" şi "101 dalmaţieni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici