Gorillaz va înlocui trupa U2 la Festivalul de la Glastonbury

Grupul Gorillaz va înlocui trupa U2 la Festivalul de la Glastonbury (Marea Britanie), după ce formaţia irlandeză şi-a anulat mai multe concerte pentru că solistul ei, Bono, a fost operat la spate, informează bbc.co.uk.

55 afișări
Imaginea articolului Gorillaz va înlocui trupa U2 la Festivalul de la Glastonbury

Gorillaz va înlocui trupa U2 la Festivalul de la Glastonbury (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut la o zi după ce trupa irlandeză a declarat că nu va putea să cânte la Glastonbury anul acesta din cauză că Bono, solistul formaţiei, a suferit recent o intervenţie chirurgicală în zona spatelui.

Michael Eavis, organizatorul festivalului, a promis "un spectacol uriaş audiovizual, care va aprinde cu adevărat Pyramid Stage".

Grupul Gorillaz va fi capul de afiş al serii de 25 iunie. Damon Albarn, fondatorul grupului, a mai fost cap de afiş la Glastonbury în 2009, când a cântat alături de celălalt proiect muzical al său, trupa Blur.

Bono, solistul trupei irlandeze U2, a fost operat de urgenţă la spate pe 21 mai, într-un spital din Munchen (Germania), în urma unei "paralizii parţiale" a picioarelor şi a fost sfătuit de medici să se odihnească cel puţin două luni. U2 a anunţat în aceeaşi zi că şi-a amânat cele 16 concerte programate pentru cea de-a doua parte a actualului ei turneu mondial, "360 Tour".

Gorillaz este un proiect britanic compus din 4 personaje virtuale: 2D, Murdoc, Noodle şi Russell. Trupa a fost creată de Damon Albarn şi Jamie Hewlett. Lor li s-au alăturat DJ Dan "The Automator" Nakamura şi rapper-ul Del Tha Funkee Homosapiens.

Mixând cu succes ritmuri de hip hop cu cele de pop, reggae şi influenţe folclorice din Orientul Mijlociu, cărora le-au fost asociate o serie de personaje de desene animate, trupa Gorillaz a înregistrat câteva succese notabile, precum piesele "Clint Eastwod" şi "Feel Good Inc."

Primul album al formaţiei, "Gorillaz" (2001), s-a vândut în peste trei milioane de exemplare. Al doilea, "Demon Days" (2005) a depăşit 4,5 milioane de copii. Gorillaz a lansat cel de-al treilea album, intitulat "Plastic Beach", în luna martie, şi a fost cap de afiş la festivalul Coachella din SUA, în aprilie.

Gorillaz a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai de succes formaţie virtuală din lume.

Festivalul Glastonbury s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe retrageri ale unor nume muzicale sonore. Astfel, în 1995, The Stone Roses şi-a anulat participarea la festival, după ce chitaristul John Squire şi-a fracturat clavicula, în urma unei căzături de pe bicicletă. Grupul Pulp a fost invitat în ultimul moment în calitate de headliner înlocuitor.

În 2005, Kylie Minogue s-a retras de la Glastonbury, după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar. În locul ei, headliner a fost în acel an grupul Basement Jaxx.

Aproximativ 178.000 de fani vor fi prezenţi anul acesta la Worthy Farm din comitatul Somerset, pentru a celebra, în iunie, cea de-a 40-a aniversare a festivalului. Ceilalţi doi headlineri din acest an sunt Muse şi Stevie Wonder.

Printre celelalte trupe confirmate pentru ediţia 2010 se numără Madness, Vampire Weekend, Ray Davies, Jackson Browne, Orbital şi Hot Chip.

Ediţia din 2010 a Festivalului de la Glastonbury, unul dintre cele mai mari evenimente de gen desfăşurate în aer liber din lume, va avea loc în perioada 25 - 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici