Green: Moartea pădurii - Documentarul EMOŢIONANT despre femela urangutan victimă a distrugerii unei păduri tropicale - VIDEO

"Green: Death Of The Forest" ("Green: Moartea pădurii") este documentarul despre ultimele zile din viaţa unui urangutan, după ce pădurea tropicală din Indonezia care îi servea drept casă a fost distrusă.

357 afișări
Imaginea articolului Green: Moartea pădurii - Documentarul EMOŢIONANT despre femela urangutan victimă a distrugerii unei păduri tropicale - VIDEO

Green: Moartea pădurii - Documentarul EMOŢIONANT despre femela urangutan victimă a distrugerii unei păduri tropicale

Imaginea tristeţii absolute este cea a femelei urangutan care stă întinsă pe spate şi aşteaptă să moară, informează Daily Mail.

Green a fost dusă la refugiul de urangutani din Kalimantan, Indonezia, după ce a fost salvată de pe o plantaţie de palmieri. Urangutanul a suferit o hemoragie cerebrală ce a dus la paralizia părţii stângi a corpului. Autorul documentarului a filmat-o pe Green trei zile la rând, totul culminând cu un final trist în care este prezentat doar patul în care a zăcut urangutanul.

Despăduririle masive conduc la "violul planetei noastre", concluzionează Patrick Rouxel, autorul filmului.

Documentarul, realizat în totalitate fără cuvinte, a primit 35 de premii internaţionale la diferite festivaluri despre viaţa sălbatică. Autorul lui crede că urangutanul "a murit de tristeţe pentru că i-a fost distrusă casa". 

În 1950, pădurile indoneziene măsurau 160 de milioane de hectare. În prezent, după despăduriri masive, au mai rămas mai puţin de 48 de milioane de hectare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici