#GrevaSexului: Modalitatea inedită prin care o actriţă a decis să protesteze faţă de o lege a avortului

Actriţa şi activista din mişcarea #MeToo, Alyssa Milano, îndeamnă femeile din statul american Georgia să facă ”o grevă a sexului” în semn de protest faţă de o nouă lege a avortului.

1129 afișări
Imaginea articolului #GrevaSexului: Modalitatea inedită prin care o actriţă a decis să protesteze faţă de o lege a avortului

#GrevaSexului: Modalitatea inedită prin care o actriţă a decis să protesteze faţă de o lege a avortului

”Drepturile noastre de reproducere sunt şterse. Greva va ţine până când femeile vor avea din nou control legal asupra corpurilor lor, altfel nu putem risca sarcini nedorite. Alăturaţi-vă mie şi nu faceţi sex până când nu primim autonomia înapoi. Daţi mai departe acest mesaj”, a scris actriţa pe Twitter.

Imediat după ce mesajul a fost postat pe platforma socială, acesta a devenit viral, fiind apreciat de peste 35.000 de oameni şi distribuit de peste 12.000 de ori, scrie BBC.
 
Totodată, hashtag-ul ”#SexStrike” (”#GrevaSexului” - n. red.) a intrat în categoria ”trending” a platformei.
 
Totuşi, actriţa a fost criticată dur şi de cei care susţin noua lege a avortului. ”Apreciez intenţia, dar ideea unei greve a sexului este o una sexistă”, a scris o persoană pe Twitter.
 
În timp ce legea avortului se afla în dezbatere, 50 de actori, printre care Alyssa Milano, Amy Schumer, Christina Applegate, Alec Baldwin şi Sean Penn, au semnat o scrisoare deschisă împotriva proiectului legislativ. ”Vrem să stăm în Georgia, dar nu o vom face în mod silenţios şi vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne muta industria către un stat mai sigur pentru femei, dacă acest proiect devine lege”, scria în scrisoarea deschisă.
 
Sub noua lege, avorturile sunt interzise după ce inima fătului începe să bată - în jurul a şase săptămâni de la concepere. Totuşi, chiar dacă legea a fost adoptată, aceasta poate fi blocată în instanţă, un precedent fiind o lege asemănătoare din statul Kentucky, care a fost declarată neconstituţională. Statul
 
Mississippi a adoptat o lege asemănătoare, însă aceasta va intra în vigoare în luna iulie şi, cu siguranţă, va fi atacată în instanţă.
 
Legea avortului era cât pe ce să intre în vigoare şi în statul Ohio, în 2016, însă guvernatorul şi-a folosit dreptul de veto pentru a o bloca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici