Grupul Walt Disney inaugurează noul parc tematic Disneyland, joi, în oraşul chinez Shanghai - GALERIE FOTO & VIDEO

Joi se deschide Disneyland Shanghai, o destinaţie de vacanţă care reuneşte personaje din poveşti şi experienţe create special pe gustul populaţiei din China, fiind vorba de un ansamblu de hoteluri, magazine, spaţii de divertisment, dar şi primul parc tematic Disneyland din China continentală.

635 afișări
Imaginea articolului Grupul Walt Disney inaugurează noul parc tematic Disneyland, joi, în oraşul chinez Shanghai - GALERIE FOTO & VIDEO

Grupul Walt Disney inaugurează noul parc tematic Disneyland, joi, în oraşul chinez Shanghai

Ceremonia de deschidere are loc joi dimineaţă cu un eveniment special dedicat parcului la care vor participa înalţi oficiali chinezi, evenimentul desfăţurându-se în faţa piesei de rezistenţă a Disneyland, castelul, cel mai mare şi cel mai înalt construit vreodată de Disney. Începând cu ora prânzului (ora Shanghai-ului), cea de-a şasea destinaţie de vacanţă Disney din China, prima din China continentală, se va deschide oficial publicului, potrivit The New York Times.

Disneyland din Shanghai este format din - Shanghai Disneyland Hotel şi Toy Story Hotel, Disneytown - spaţiu dedicat distracţiei, cu magazine, restaurante şi arii de divertisment şi uriaşul şi magicul Shanghai Disneyland. Acesta este primul parc tematic Disneyland din China continentală ce include şase arii tematice cu puncte de atracţie şi zone de divertisment live. Disneyland se află în districtul Pudong din Shanghai.

Bob Iger, preşedintele Disney, a declarat, miercuri, că parcul tematic Disneyland Shanghai este o realizare măreaţă. Iger a făcut declaraţiile în secţiune Adventure Isle din parc, la o zi înainte de deschiderea oficială. “Disney este proiectat special pentru a avea succes în China”, a declarat Iger referindu-se la conţinutul parcului care este unul prietenos şi adecvat familiilor.

“Nu am construit doar Disneyland în China. Am construit Disneylandul Chinei”, a declarat Iger pentru Variety.

Construcţia parcului a costat 5,5 miliarde de dolari şi a durat cinci ani, fiind un parteneriat între Disney şi un consorţiu de companii chineze. Disney este acţionar minoritar al afacerii, dar proprietarul majoritar al companiei de management a parcului.

Destinaţia de vacanţă Disney Shanghai alcătuită din cele doup hoteluri şi Disneytown mai găzduieşte şi Walt Disney Grand Theater, unde s-a lansat, marţi, o versiune în limba mandarină a “The Lion King/ Regele leu”.

“Am beneficiat de succesul recent al unora din filmele noastre în China. Dar nimic nu este mai puternic în brandul nostru ca un parc tematic”, a declarat Iger. “Este captivant şi le permite oamenilor să audă, să vadă şi să trăiască în poveşti.”

Iger a declarat că expansiunea parcului va avea loc “mai degrabă în curând decât mai târziu”, parcul beneficiind de şapte kilometri pătraţi de teren, iar parteneri sunt grupul Shendi şi guvernul municipal Shanghai.

Ceremonia de deschidere are loc joi dimineaţă cu un eveniment special dedicat parcului la care vor participa înalţi oficiali chinezi, evenimentul având loc în faţa piesei de rezistenţă a Disneyland, castelul, cel mai mare şi cel mai înalt construit vreodată de Disney. Începând cu ora prânzului (ora Shanghai-ului), cea de-a şasea destinaţie de vacanţă Disney din China, prima din China continentală, se va deschide oicial publicului.

Evenimentul se petrece la puţin timp după masacru din Orlando, Florida, căminul tărâmului Walt Disney şi în contextul în care, miercuri, un copil mic a căzut victimă atacului unui aligator în acelaşi oraş.

Pentru Bob Iger, în vârstă de 65 de ani, deschiderea destinaţiei de vacanţă Disney are şi o miză personală. Pentru construcţia parcului, acesta a cerut aviz autorităţilor chineze în anii 90, iar în prezent, are relaţii directe cu oficialităţi precun Han Zheng, secretarul Partidului Comunist din Shanghai. De asemenea, în mai, preşedintele chinezi Xi Jinping a stat alături de Iger într-o reuniune publică din Beijing - un privilegiu rar acordat străinilor.

Disney se aşeaptă ca Disneyland din Shanghai să ducă la creşterea interesului Chinei faţă de filmele, jucăriile, emisiunile de televiziune, jocurile video şi cărţile companiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici