Guillermo del Toro, confirmat ca regizor al filmelor "Bilbo the Hobbit"

Guillermo del Toro, autorul filmului fantastic "Labirintul lui Pan", recompensat cu trei premii Oscar şi şapte premii Goya, va fi regizorul celor două superproducţii care au la bază romanul "Bilbo the Hobbit", al lui J.R.R. Tolkien, au confirmat studiourile New Line şi MGM.

39 afișări
Imaginea articolului Guillermo del Toro, confirmat ca regizor al filmelor "Bilbo the Hobbit"

Guillermo del Toro, confirmat ca regizor al filmelor "Bilbo the Hobbit"

Presa specializată de la Hollywood a dat de mai multă vreme numele lui Del Toro, în vârstă de 43 de ani, ca regizor al celor două filme, care vor fi produse de cineastul neozeelandez Peter Jackson.

Peter Jackson a acceptat, la sfârşitul anului 2007, să producă adaptarea cinematografică a romanului "Bilbo the Hobbit", după ce şi-a rezolvat problemele financiare pe care le avea cu compania New Line Cine, care a realizat trilogia "Stăpânul Inelelor".

În noiembrie 2007, studiourile MGM au anunţat că vor produce o adaptare a romanului "Bilbo the Hobbit", în două noi lungmetraje. Primul film se doreşte a fi o adaptare a celebrului roman scris în 1937, în timp ce al doilea ar fi o adaptare a unor diverse lucrări şi note ale lui Tolkien şi ar face legătura dintre povestea hobbit-ului Bilbo şi trilogia "Stăpânul inelelor", publicată în perioada 1954 - 1955.

Compania de producţie New Line şi compania de producţie a neozeelandezului Peter Jackson, Wingnut Films, au fost implicate vreme de un an într-un proces legal în legătură cu încasările filmului "Stăpânul inelelor - Frăţia inelului".

Ca şi în cazul trilogiei "Stăpânul Inelelor", cele două filme vor fi turnate în acelaşi timp, dar vor fi lansate separat pe marile ecrane. Filmările vor începe în 2009, lansările fiind programate pentru 2010 şi 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici