Guillermo del Toro refuză să se întoarcă în Mexic, de teamă să nu fie răpit

Cineastul mexican Guillermo del Toro refuză să se întoarcă în ţara lui natală, deoarece tatăl său a fost răpit la Guadalajara, în 1997, iar răpitorii l-au ţinut prizonier timp de 72 de zile.

145 afișări
Imaginea articolului Guillermo del Toro refuză să se întoarcă în Mexic, de teamă să nu fie răpit

Guillermo del Toro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cineastul mexican refuză să se întoarcă în Mexic, pentru că se teme ca el şi familia lui să nu devină "ţinte" ale liderilor cartelurilor drogurilor din această ţară, care ar putea să îi răpească pentru a cere apoi sume mari de bani drept răscumpărare, informează femalefirst.co.uk.

"Nu pot să mă întorc în Mexic în calitate de regizor de film, din cauza faptului că tatăl meu a fost răpit. Realizarea unui film reprezintă o acţiune vizibilă, iar eu nu vreau să-mi asum acest risc", a declarat cineastul mexican pentru revista Time.

Del Toro recunoaşte însă că regretă foarte mult faptul că nu se poate întoarce acasă: "În fiecare zi, în fiecare săptămână, se întâmplă ceva care îmi reaminteşte că mă aflu într-un exil forţat. În calitate de om, acea răpire mi-a definit viaţa".

În 1997, la vârsta de 33 de ani, Guillermo del Toro a primit un buget de 33 de milioane de dolari din partea studiourilor Miramax pentru a turna cel de-al doilea lungmetraj al său, intitulat "Mimic". În timpul filmărilor, tatăl cineastului, antreprenorul Federico del Toro, a fost răpit în oraşul Guadalajara din Mexic. Deşi Federico del Toro a fost în cele din urmă eliberat, după 72 de zile, familia sa a fost supusă unor presiuni imense din partea răpitorilor şi a fost nevoită să plătească o sumă de două ori mai mare decât cea cerută iniţial. Acest incident l-a determinat pe cineastul mexican să se mute, împreună cu părinţii şi toate rudele apropiate, în Statele Unite ale Americii.

Printre filmele regizate de Guillermo del Toro se numără cele două pelicule din seria "Hellboy", "Blade II" şi "Labirintul lui Pan".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici