Guns N' Roses a dat în judecată o fabrică de bere din Colorado. Motivul este cât se poate de pertinent

Trupa americană Guns N' Roses a dat în judecată o companie producătoare de bere din statul Colorado, care şi-a numit unul dintre produse "Guns ‘N’ Rosé", relatează The Guardian.

764 afișări
Imaginea articolului Guns N' Roses a dat în judecată o fabrică de bere din Colorado. Motivul este cât se poate de pertinent

Guns N' Roses a dat în judecată o fabrică de bere din Colorado. Motivul este cât se poate de pertinent

Formaţia susţine, într-o plângere depusă la o instanţă din California, că fanii ar putea să fie induşi în eroare de etichetarea produsului creat de Oskar Blues Brewery. Numele acestuia, care seamănă cu cel al formaţiei, le poate oferi consumatorilor impresia că "Guns ‘N’ Rosé" a fost realizat printr-un parteneriat oficial cu trupa.

Muzicienii susţin produsul firmei a cauzat "daune ireparabile" şi că grupul ar putea avea pierderi în ceea ce priveşte mărcile înregistrate şi reputaţia în domeniul afacerilor. De asemenea, în plângere se afirmă că producătorii nu ar trebui să continue să vândă produse care se folosesc de faima şi prestigiul Guns N' Roses fără permisiunea trupei.

Reprezentanţii Oskar Blues Brewery nu au răspuns la demers. Ei au încercat în trecut să transforme expresia "Guns ‘N’ Rosé" într-o marcă înregistrată, dar au abandonat planurile după ce trupa s-a opus. Vânzarea berii va continua, însă, până în martie 2020.

Acesta nu este primul proces în care este implicat numele formaţiei americane. Anterior, doi foşti componenţi ai trupei, Steven Adler şi Chris Pitman, au intentat demersuri în justiţie cu privire la câştiguri neplătite, care au fost ulterior soluţionate. Apoi, artistul german de muzică ambientală Ulrich Schnauss a dat în judecată trupa pentru folosirea ilegală a două dintre compoziţiile sale pe albumul "Chinese Democracy". Membrii trupei au negat acuzaţiile, afirmând că reprezentanţii lor au menţionat că sample-urile au fost obţinute în mod legal.

Guns N' Roses este o trupă hard rock americană, formată în Los Angeles în anul 1985. Grupul a devenit celebru în 1987, cu albumul de debut "Appetite For Destruction" şi a rămas cunoscut pentru piese precum "Welcome to the Jungle", "Sweet Child o' Mine", "Paradise City" şi "November Rain". În anii 1990, activitatea formaţiei a fost afectată de plecările a doi dintre membrii originali: chitaristul Slash a părăsit trupa în 1996, iar basistul Duff McKagan a plecat în 1997.

Formula originală Guns N' Roses s-a reunit în anul 2016, când solistul Axl Rose, chitaristul Slash şi basistul Duff McKagan au organizat turneul "Not In This Lifetime...". Turneul, care a început în aprilie 2016 şi s-a încheiat în decembrie 2018, a devenit a treia serie de concerte cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici